NOVA SEZONA BOŽANSTVENE KOMEDIJE - nedjeljom u 21 sat

Novih sedam nastavaka, sedmorice kreativaca i autora, sedmog dana u tjednu!

IMG-20191108-WA0005-(1).jpg
Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
17.11.2019 11:52

Nova sezona Božanstvene komedije, kako je vole zvati, poučne emisije s humorom katoličkog duha. Stalna i uigrana postava ekipe ostaje nepromijenjena: legendarni trojac Marin Periš-Matej Sunara-Stanko Stojić, Josip Kežić kao Jozo frizer, Ante Cash kao Isus, Drago Barać i Mario Pandžić u mnogim ulogama. Ovoj kreativnoj ekipi ideja ne nedostaje i jedva čekaju nove medijske pobjede. Ili barem neriješen rezultat s kojim se prolazi dalje. 

Humorom ozbiljno otvaraju važne teme, pa ćemo tako gledati sljedeće nastavke.
 
U temi Katolici u prometu vidjet ćemo što se sve zbiva na našim cestama i kako bi se katolici u pojedinim situacijama trebali ponašati. Ispovijedamo li ozbiljnije prometne prekršaje i dopuštamo li sebi u prometu nešto na što u drugim okolnostima ne bismo nikad pristali?! Čut ćemo statistike s naših cesta i sigurno doznati neka iznenađujuća otkrića. U kafiću Božanstvene komedije je živo, Ivan vozi neobično vozilo, a Ante, Jozo i Marin sagledaju stvar iz svoje perspektive. Za temu Biblije pripremili su anketu s kojom suočavaju naše sugrađane s tumačenjem odabranih biblijskih ulomaka. Vidjet ćemo kako se snalaze, vrsni bibličari će objasniti kako tumačiti Riječ Božju, doznat ćemo povijest razvitka Biblije u Hrvata te koji su 'najškakljiviji' biblijski tekstovi.

U nastavku o humanitarnom radu vidjet ćemo gdje je granica između altruizma i sebičnosti, što dobiva onaj koji daje (milostinju), treba li ići u Afriku da bismo pomogli bližnjemu, a čija imena se nalaze na vitrajima u Crkvi. Spremni su razni skečevi, prilozi, razgovori... Uigrana ekipa BK-a je prionula poslu. Tu su još teme o porocima (alkohol, kocka...), djeci kao ambicioznim projektima svojih roditelja, narodnim običajima, te o fundamentalizmu kod vjernika (pitanje ravne Zemlje, doslovnog tumačenja svetih tekstova, nasilja...).
 
Svakako, bit će zanimljivo!
 

Fotogalerija
thumbnail_BK-06
BK-005
BK-01
BK-02

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!