Nuncij D'Errico predvodio misu u samostanu klarisa u Zagrebu povodom 50. obljetnice njihova dolaska

Na svetkovinu sv. Klare Asiške, 11. kolovoza, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico predvodio je svečano euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi sestara klarisa u Zagrebu (Mikulići). Povod ovoj svečanosti, osim svetkovine njihove utemeljiteljice, bila je također 50. obljetnica dolaska sestara u grad Zagreb.

nuncij1.JPG
Autor
Laudato/Klarise Zagreb
Fotograf
Klarise Zagreb
Objavljeno:
 
12.08.2014 08:21
Nuncija je na početku euharistijskoga slavlja pozdravio gvardijan samostanske zajednice franjevaca konventualaca na Svetom Duhu, fra Tomislav Glavnik, izrazivši preuzvišenom ocu nadbiskupu dobrodošlicu u ovaj dio župe sv. Antuna Padovanskoga, u kojemu već 50 godina žive i djeluju sestre klarise.

U koncelebraciji je bilo dvanaest svećenika, od kojih i dvojica provincijalnih ministara: fra Ilija Vrdoljak OFM i fra Josip Blažević OFMConv. Nuncij je bio zadivljen živošću župe i sredine u kojoj sestre žive, te velikim brojem nazočnih vjernika. Kako bi približio vjernicima važnost i smisao klauzurno-kontemplativnog života sestara klarisa, nuncij je govorio na temu evanđelja o Marti i Mariji istakavši kako su to dvije važne dimenzije kršćanskoga života.

„S jedne strane svi moramo raditi i zauzimati se, a s druge strane potrebno nam je i moliti, slušati Isusa, kontemplirati njegovu riječ i temelje naše vjere“, rekao je nuncij.

„U kontekstu tih dviju dimenzija kršćanskog života – kaže nuncij – Bog daje specifične karizme. Neke osobe poziva da mu budu bliže (…) Tako su i sestre klarise ostavile sve, zatvorile se u klauzuru da se posvete molitvi, kontemplaciji i intenzivnom duhovnom životu. Isus je rekao Marti: 'Pusti sve'“, rekao je nuncij neumorno ističući kako Crkva i Papa ozbiljno računaju na važnost svjedočanstva i molitvu klauzurnih redovnica.

Na kraju propovijedi nuncij D'Errico svima je, napose sestrama, stavio na srce molitvu za progonjene kršćane na Bliskom Istoku. Čestitke povodom njihova jubileja zaključio je žarkom molbom: „Molite, molite za nas!“

Nakon euharistijskog slavlja, nuncij se zadržao u razgovoru i druženju sa sestrama u klauzuri.
 

Fotogalerija
nuncij3
nuncij22

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno