Nuncij u zajedništvu sa djecom iz Remeta

Na blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa, poznate kao i Mala Terezija, 1. listopada, u karmelićanskoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu, predslavio je Svetu Misu apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro d'Errico.

remete.JPG
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Župa Remete
Objavljeno:
 
02.10.2016 09:51

Župna zajednica zajedno sa župnikom o. Antonijem-Marijom Čirkom željela se susresti s njime baš na spomenuti dan kada se u Remetama  redovito slavi početak školske i vjeronaučne godine.

Crkva je bila ispunjena djecom i roditeljima, zajedno s vjeroučiteljima i ostalim župljanima, te karmelićanima iz samostana. Na početku slavlja remetski župnik pozdravio je nuncija zahvaljujući mu na dolasku koji je povezan s pogledom na budućnost, a to su djeca i mladi iz župe. Potom je istaknuo da nuncij u našoj domovini predstavlja glas Svetoga Oca pape Franje.

Dotaknuo se primjera kako su jednom papu Franju djeca upitala koji mu je najdraži svetac. A on je odgovorio da mu je od troje prijatelja svetaca na poseban način bliska njegovom srcu sv. Terezija od Djeteta Isusa, te sv. Ignacije i sv. Franjo.

Zbog toga dolazak nuncija u župi na blagdan ove svetice ima posebno značenje. U svojoj propovijedi prilagođenoj djeci mons. d'Errico prisjetio se je Isusovih riječi: 'Bez mene ne možete učiniti ništa!' (usp. Iv 15, 8)  

Zato je istaknuo važnost da se je i remetska zajednica vodila tom mišlju da moli Božji blagoslov, da prikaže sve planove, sve projekte, te početak školske i vjeronaučne godine. Kada je to glavna smjernica tada se i donosi puno ploda što Isus posebno ističe (usp. Iv 15, 8).

Podcrtao je i posebnost sv. Terezije od Djeteta Isusa koja je na poseban način promišljala Božju ljubav. Ona je shvatila da ljubav treba uzvratiti Bogu, ali na konkretan način i u konkretnim životnim situacijama i susretima s ljudima. Poslije Svete Mise nuncij se fotografirao s djecom. Susreo se i s karmelićanskom zajednicom i upoznao s apostolatom župe i karmelićana. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno