Od sutra borba za nerođene: 40 dana za život u 35 hrvatskih gradova!

Ove korizme organizatori pozivaju sve da budu hrabri za: nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem.

7.jpg
Autor
Petra Milković/laudato.hr/D.R.
Fotograf
40 dana za život
Objavljeno:
 
25.02.2020 19:10

Korizmena kampanja pod geslom 'Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?' (Jš 1,8-9), inicijative 40 dana za život počinje sutra, na Čistu srijedu i završava 5. travnja na blagdan Cvjetnice.

- Vjerovali ili ne, prošlo je već 6 godina od prve korizmene kampanje inicijative 40 dana za život u Hrvatskoj. Korizmena kampanja koja nas čeka već je 13. kampanja u nizu - rekao je predsjednik Inicijative u Hrvatskoj gospodin Ante Čaljkušić.

Ove korizme organizatori pozivaju sve da budu hrabri za: nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem.

- Održat ćemo niz tribina, čuti svjedočanstva muškaraca koji nose ranu namjernog ili spontanog pobačaja ili smrti djeteta tijekom trudnoće ili neposredno nakon poroda. Želimo naglasiti da i muškarci nose ranu pobačaja, da i oni žale za svojim izgubljenim očinstvom. Zato smo ovu kampanju za zaštitnika izabrali sv. Josipa kako bismo ga posebno molili da zaštiti muškarce, očeve, djedove, da ih ohrabri, podigne za borbu za nerođene i bude im uzor, znajući iz iskustva da se mnogi pobačaji ne bi izvršili da su muškarci stali uz majku svog djeteta, bili joj podrška i obranili svoje dijete od smrti pobačajem - rekla je izvršna direktorica Petra Milković.

Do sada je od smrti pobačajem zbog djelovanja Inicijative u Hrvatskoj spašeno 69 dječjih života, a u njoj je sudjelovalo preko 10000 ljudi pred bolnicama. Broj sudionika je puno veći kada se ubroje i sve tribine i predavanja, kojih godišnje bude barem 100, predstavljanja Inicijative u župama diljem Hrvatske, zatim podržavatelji preko društvenih mreža, i ostala događanja Inicijative i Udruge, navode u svom priopćenju.

Sve dodatne informacije o kampanji mogu se pratiti na web stranici i Facebook stranici.

 

Fotogalerija
8

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!