Održane radionice Bračnog i obiteljskog savjetovališta

Sudionici su u dva dana razgovarali o zanimljivim temama!

49.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
30.08.2019 15:47

Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije, uz potporu Grada Osijeka, u srijedu je organiziralo treću radionicu u sklopu programa 'Umijeće bračne ljubavi', na temu 'Uloge bračnih partnera u braku', piše IKA.

Sudionici su aktivno sudjelovali i iznosili žive primjere iz svoga bračnog odnosa, a predavanje su posjetili bračni parovi s dugim bračnim stažem, kao i oni koji su nedavno stupili u brak. Govorili su o tome na koji je sve način moguće organizirati bračne uloge, ali i kako postići zadovoljstvo oba partnera. Svi su sudionici izrazili slaganje s tezom kako oba bračna partnera trebaju sudjelovati u kućanskim poslovima i odgoju djece te istaknuli da premda su se uloge muškarca i žene u suvremenom društvu promijenile u bračnom je odnosu najvažnije pomagati jedno drugome te pokazati razumijevanje i poštovanje prema ulogama koje je naš partner preuzeo.

Dan nakon, održana je treća radionica u sklopu programa 'Škola uspješnijeg roditeljstva' – 'Ostvarivanje discipline postavljanjem granica'.

Očevi i majke iznosili su primjere iz roditeljskog života te su pokušali pronaći način kako se nositi s pojedinim situacijama nepoželjnog ponašanja djece. Zaključak radionice jest kako na pojavu nepoželjnog ponašanja, kao i na njegovo ublažavanje ili uklanjanje utječe mnoštvo čimbenika poput obilježja same situacije, karaktera roditelja i djeteta, njihovog trenutačnog raspoloženja, ali i načina na koji su dosada rješavane slične teškoće. Važno je biti dosljedan, djetetu pokazati kako može ispraviti pogrešku te ga naučiti kako će postupati ubuduće u sličnim situacijama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!