[VIDEO] Pogledajte kako izgleda jedno poljoprivredno imanje u Klisu

Ovaj vlasnik OPG-a kaže kako je teško, ali da nema ništa slađe nego ubrati sa svoga stabla ili sa svoje zemlje plodove.

Untitled-1.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
23.05.2020 22:04
Ekipa emisije 'Izdvojeno' posjetila je jedan OPG iz Klisa, u vlasništvu Ante Matića. Kaže kako voli raditi na zemlji kako zbog rekreacije, tako i zbog održavanja obiteljske djedovine. OPG je otvorila njegova majka 2001. godine. Na imanju uzgajaju se brojne poljoprivrede kulture: rajčice, kapula, blitva, paprike, tikvice, peršin, trešnja, smokva, masline....  
 
- U obrađivanju zemlje pomaže mi obitelj, počevši od majke, djece, žena. Od poljoprivrede se može živjeti, iako treba uložiti puno truda. Poljoprivreda je tvornica na otvorenom. Nitko ne može garantira siguran uspjeh, odnosno da će se dobro zaraditi. Puno toga ovisi o vanjskim faktorima, npr. politici ili vremenskim prilikama. 
 
Ovaj vlasnik OPG-a kaže kako je teško, ali da nema ništa slađe nego ubrati sa svoga stabla ili sa svoje zemlje plodove.
 
- Zemlja je sveta, nikada neće iznevjeriti ako je volite i ljubite. Oni koji su probali moje proizvode, znaju da je sve ekološki. Sve pozivam da dođu i vidu da nema nikakvog prskanja i kemikalija. Sve se radi ručno i priroda vam vrati kroz kvalitetu i okus – zaključio je OPG-ovac. 

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!