'Pomozimo zajedno!' Hrvatski Caritas prikuplja pomoć žrtvama potresa

Cijelu situaciju dodatno otežava pandemija koronavirusa, ali i hladno vrijeme.

5-(1).jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
caritas.hr
Objavljeno:
 
25.03.2020 12:06

Potres koji je u nedjelju pogodio Zagreb bio je najsnažniji u posljednjih 140 godina. Nakon jakog uslijedila su još nekolicina manjih potresa koja je uvećala nastalu štetu.

- Hrvatski Caritas poziva sve građane koji žele pomoći da to učine uplatom na račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ, IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 223, svrha uplate: potres 2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X - stoji u njihovom priopćenju.

U potresu je stradala 15-godišnjakinja koja je, nažalost, podlegla ozljedama te je jedina ljudska žrtva. U pomoć su odmah priskočili hrvatska vojska, vatrogasci i civilna zaštita, a u suradnji Ureda za hitne situacije grada Zagreba i Crvenog križa organizirana je podjela toplog obroka. Cijelu situaciju dodatno otežava pandemija koronavirusa, ali i hladno vrijeme. Međutim, ljudski napori nastoje zaštiti i zbrinuti sve, pogotovo najosjetljivije.

6-(1).jpg

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!