Pogledajte kako su se ujedinile hrvatske folklorašice u Njemačkoj

Klapa Aurelija ženska je klapa sastavljena od 11 članica.

124.jpg
Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
22.05.2020 21:36

U emisiji 'izdvojeno' večeras je gostovala Tanja Maleš Krznar voditeljica FS Adria i Klape Aurelia, koja djeluje u njemačkom gradu Duisburgu, te ispričala kako se u vremenu koronavirusa u iseljeništvu njegovala hrvatska pjesma i baština.

- Nije nam bilo lako, ali smo se i mi priključili virtualnom svijetu. Naučavali smo tamburaše i crkveni zbor, snimili smo neke pjesme i spojili ih u video, sve ono što smo mogli tim putem - kazala je Tanja.

Govoreći o Klapa Aurelia, kazala je kako je to izrazito ženska klapa koja se sastoji od 11 članica. Njezino bogatstvo je upravo u tome što, bez obzira na generacijsku razliku, uživaju u ljubavi prema glazbi.

Folklorna skupina Adria aktivna je već 17 godina, a posebno je vrjednuje i njemačko i hrvatsko društvo. Tijekom godine organiziraju brojna događanja, a njihovi doprinosi su brojni.

- Bavimo se tradicijskim plesovima i napjevima Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naš doprinos u tome je što je iz naše folklorne skupine proizašlo još različiti društava: klapa Aurelia i tamburaški sastav. A najveće veselje je što svi zajedno nedjeljom obogaćujemo misno slavlje. Dolazimo iz svih krajeva Hrvatske: iz Dalmacije, Slavonije, Međimurja i upravo je u tome čar što smo naučili cijeniti i poštovati tradicije iz svih krajeva - istaknula je voditeljica klape.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno