Predsjednik Josipović i kardinal Bozanić o odnosima države i Crkve

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s kojim je razgovarao o aktualnim temama vezanim za članstvo Hrvatske u EU i odnosima između države i Crkve, priopćeno je iz Ureda predsjednika. Obostrano je zaključeno i da je potrebno intenzivirati dijalog kako bi se što bolje riješila otvorena pitanja između Crkve i države.

josip3.jpg
Objavljeno:
 
12.07.2013 10:49

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s kojim je razgovarao o aktualnim temama vezanim za članstvo Hrvatske u EU i odnosima između države i Crkve, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju predstavlja važnu prekretnicu u našoj novijoj povijesti te pruža priliku koju trebamo znati iskoristiti, istaknuto je u razgovoru.

Obostrano je zaključeno i da je potrebno intenzivirati dijalog kako bi se što bolje riješila otvorena pitanja između Crkve i države, stoji u priopćenju.

Izvor i foto: Ured Predsjednika

Fotogalerija
josip

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!