Program Laudato TV-a na Pepelnicu

Započnimo sveto korizmeno vrijeme zajedno. Donosimo vam svetu Misu iz Rima i premijeru igranog filma 'Uzdvodno prema zapadu'.

peplnica.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato

'Spomeni se čovječe da si prah i u prah ćeš se pretvoriti'. Započnimo sveto korizmeno vrijeme zajedno uz prijenos procesije i svete Mise iz Rima, na Pepelnicu, 26. veljače, od 16:00 sati.
 
Sveti Otac predvodit će molitvu u bazilici Sv. Anzelma na brežuljuku Aventinu i procesiju prema bazilici Sv. Sabine gdje će slaviti svetu Misu. Ohrabrimo se za četrdesetodnevni korizmeni hod i učvrstimo svoje odluke u sabranosti oko euharistijskog stola.
 

U večernjem terminu, u 20:00 sati, donosimo vam premijeru kratkometražnog igranog filma 'Uzdvodno prema zapadu'.
 
Uzdvodno prema zapadu, 2019., 23', BiH
kratkometražni igrani film
Scenarist i redatelj: Zdravko Terkeš
Producent: Ivo Krešić
 
Tri ljubavne priče isprepliću se u potrazi za istinskim značenjem ljubavi. Tri para i jedna obična večer u Mostaru dobivaju skroz drugačije značenje jer ih susrećemo u 'prijelomnom trenutku izbora odnosno životnog odabira'. Iako svi odnosi i okolnosti nisu izrečeni, sve se slaže u mozaik koji, riječima kritičara, u vremenu eruptivne sebičnosti podsjeća na savjest. Tako je u pozadini duboka poruka o abortusu, kulturi smrti današnjega vremena.
 
U filmu igraju dvoje renomiranih glumaca Ornela Vištica i Ivo Krešić, zajedno sa Željanom Krešić, Vladom Terkešom, Andreom Perić i Anđelkom Šutalom.

Fotogalerija
uz3
uz2
uz1
vatikan

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!