Prvi Franjevački vikend molitve, posta i šutnje

Na zagrebačkom Svetom Duhu održan je prvi Franjevački vikend molitve, posta i šutnje.

franjevacki-vikend.jpg
Autor
fra Vladimir Vidović/Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
08.12.2019 10:24

U prostorijama zagrebačkog samostana Svetog Duha franjevaca konventualaca i u organizaciji župe sv. Antuna Padovanskog održan je prvi Franjevački vikend molitve, posta i šutnje. U tri dana sudionici su imali priliku intenzivno se posvetiti radu na sebi kroz molitvu, post o kruhu i vodi i potpunu šutnju. Voditelj je bio fra Ivan M. Lotar.

Vikend je specifičan po tome što se ove tri dimenzije žive kroz karizmu sv. Franje Asiškog. Molitva časoslova, svakodnevna sveta Misa, predavanja na temu dana, euharistijsko klanjanje, čitanja iz Franjevačkih izvora, pojedinačni razgovori te osobno razmatranje u šutnji obilježja su ovoga vikenda.

Plodovi istoga ovise, naravno, najviše o pojedincu i o njegovoj spremnosti za rad na sebi. Pronaći mir, tišinu i osluškivati Božji glas te naučiti razlikovati ga od silnih šumova ovoga svijeta samo su neki od razloga koje su sudionici naveli kao razlog svoga dolaska. Kapacitet je popunjen vrlo brzo nakon prvog oglasa, ne samo zbog ograničenog broja mjesta, nego, očigledno i zbog velike potrebe za ovakvim sadržajem u Crkvi.

Sljedeći vikend će se održati u mjesecu ožujku. Prijaviti se možete putem župnog ureda župe sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno