Prvi planinarski križni put u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Studentski katolički centar Split (Skac_St) organizira prvi planinarski križni put u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji pod geslom „Upravljaj Ti koracima mojim. Ne tražim da vidim udaljen prizor - već samo jednu stopu.“ (kardinal John Henry Newman) tijekom vikenda 16. i 17. studenog.

foto_pkp99.jpg
Autor
Skac_St/Laudato
Fotograf
Skac_St
Objavljeno:
 
12.11.2013 14:33

Cijena križnog puta je 60kn, a uključuje obilježje PKP-a i ručak u subotu te doručak u nedjelju.

Okupljanje je u subotu, 16. studenog u 7 sati u Strožancu ispred župne crkve Gospe u Siti. Prvi dan se prolazi osam postaja križnog puta (Gornja Podstrana, Gornje Jesenice, Krug, Mali Rat).
Spavanje je organizirano u Osnovnoj škola Orij Jesenice – Dugi Rat. Drugi dan se prolazi sedam drugih postaja križnog puta (Dugi Rat, Gornje Duće, Naklice, Truša, Gata, Zakučac). Završetak PKP-a je u Omišu druženjem, agapeom i misom s mladima u 17 sati.

Prije 26 godina dvanaest mladih ljudi odvažilo se i krenulo na prvi planinarski križni put. Njihov hod otvorio je vrata današnjoj tradiciji PKP-a kojoj se obično priključuje 300-400 mladih.

Kroz vrijeme PKP se širi od Zagreba na druge gradove i biskupije: Varaždin, Požega, Karlovac, Sisak, a sada po prvi put na Dubrovnik i Split.

Planinarska bratovština sv. Bernarda uz zajednicu Ekosspiritus djeluje na području Zagrebačke županije. Skac_St sudjelovao je u organizaciji planinarskog križnog puta sa zajednicom Ekosspiritus iz Zagreba koji se održao na otoku Braču 9. i 10. ožujka 2013.godine. Petstotinjak mladih iz Zagreba, Splita i Dubrovnika u dva je dana Planinarskog križnog puta obišlo četrnaest mjesta na otoku Braču.

Planinarski križni put projekt je koji promovira katoličku pobožnost križnog puta na moderan, mladenački način.

Više informacija o prvom planinarskom križnom putu Splitsko-makarskoj nadbiskupiji doznajte na e-mailu pkp.skac.st@gmail.com.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno