Roditelji dječaka Marka s gotovo 20 dijagnoza mole za pomoć

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba.

11.jpg
Autor
jutarnji.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Privatna fotografija
Objavljeno:
 
07.04.2020 13:40

Točno mjesec dana nakon rođenja Mariju je prestalo kucati srce. Tu počinje drama obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći, pisao je Jutarnji.hr u studenom 2019. godine.

Liječnici su mu uspjeli spasiti život, ali ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Markov novi dan.

- Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem - rekla je tada njegova shrvana majka Kristina.

Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.

Akcija još uvijek traje, a može im se pomoći uplatom na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!