''Sin Janjeva mons. Nikola Dučkić'', novi dokumentarni film u Laudato produkciji

Povodom 50 obljetnice svećeničkog ređenja mons. Nikole Dučkića Laudato je snimio dokumentarni film o njegovom životu koji je obilježio janjevačku zajednicu.

sin-janjeva.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
01.10.2016 12:08

Film će biti prikazan 1. listopada u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Kistanjama, na svečanoj akademiji u 17 sati povodom proslave 50. obljetnice svećeništva.

Ovaj dokumentarni prikaz isječak je životnoga puta mons. don Nikole Dučkića rođenog u Janjevu na Kosovu, starodubrovačkoj enklavi i najstarijoj hrvatskoj dijaspori. Isti je izraz poštovanja i zahvalnosti za sve plemenito i dobro što je činio za svoga svećeničkog života kroz punih 50 godina.

Zlatomisnik don Nikola je danas župnik župe Sv. Nikole biskupa u Kistanjama, novom domovinskom Janjevu.

Nemali broj godina i bolest nisu ga slomile te je do danas svojim temperamentom ostao zanimljivim sugovornikom kao što su i mnogi akteri ovog dokumentarnog filma opisavši njegov lik i djelo te davši doprinos i svjedočanstvo jednom osebujnom i bogatom svećeničkom životu.

Film ćete uskoro moći pogledati i na Laudato TV.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno