Što za vjernika znači Uskrs?

Prihvatiti Isusovu muku i križ te uskrsnuće nije lako, ustvrdila je Tanja Popec promišljajući o značenju Uskrsa – najvećeg kršćanskog blagdana.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
pixabay
Objavljeno:
 
31.03.2024 09:00

 

Prihvatiti Isusovu muku i križ te uskrsnuće nije lako, ustvrdila je u kolumni naša suradnica, urednica i voditeljica Tanja Popec, promišljajući o značenju Uskrsa – najvećeg kršćanskog blagdana.

Za bolje razumijevanje Uskrsa preporučuje čitanje Svetog pisma u kojem su opisani susreti s Uskrslim.

''Uskrs je blagdan za hrabre, one koji su spremni dotrčati do praznog groba, zapitati se zašto je prazan, 'prevrtjeti film unatrag' prisjećajući se što je Isus govorio o tome za vrijeme zemaljskog života i pojuriti u susret Njemu uskrslome! Iako je Isus bio raspet na križu za sve, a ne samo za neke, nisu svi u stanju prihvatiti križ i Uskrs'', naglasila je Popec.

Pri čestitanju Uskrsa, uz dobre želje poput mira, zdravlja i sreće, Laudatova suradnica Tanja Popec svoje je retke čitateljima posvetila uz čvršću vjeru u u uskrslog Krista.

''Želim da se radujete Kristovoj pobjedi nad smrću i da budete svjesni posljedica Njegova uskrsnuća za svakoga od nas! To je puno više od zdravlja, mira i obilja koje si želimo za božićne blagdane. Jer, što vrijedi sve to blago ako nema ulaza u vječni život, ako nema onoga koji će skinuti grobnu ploču i povesti nas u nebeska prostranstva? Uskrs je više od toga, on je svetkovina vjere'', poručila je.

Što za vjernika znači Uskrs, pročitajte u kolumni Tanje Popec pod nazivom Uskrs – zahtjevan blagdan.

Izvor: Laudato

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: