Svjetski je dan televizije

Laudato TV želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti: zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, Crkvi i domovini, i tako biti televizija nove generacije za ljepše i bolje sutra.

12900967_1094354007254830_3037414796881127029_o.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
21.11.2023 08:35

 

U znak priznanja povećanom utjecaju televizije, doprinosom svjetske pažnje na goruće teme današnjeg društva, kao što su ekonomska i socijalna pitanja te mir u svijetu i opasnost od sukoba, Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. studenog Svjetskim danom televizije. Na taj se način obilježava utjecaj televizije te ujedno odaje priznanje ulozi koju ona ima u našem svakodnevnom životu upozoravanjem na zdravstvene, socijalne, ekonomske i ostale probleme u svijetu kojima se narušava sveopći mir. Smatra se kako je danas odigrala veliku ulogu u predstavljanju globalnih pitanja koja utječu na ljude diljem svijeta te pomogla širenju društvenih ideja, jer televizija je jedan od najutjecajnijih medija današnjice. 

U takvom svijetu svoje mjesto na televizijskim ekranima od 25. prosinca 2015. godine pronalazi Laudato televizija! 

Laudato TV želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti: zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, Crkvi i domovini, i tako biti televizija nove generacije za ljepše i bolje sutra. Televizijska ekipa svakodnevno predano radi na realizaciji brojnih emisija, pronalazi zanimljive sugovornike i obrađuje različite teme vezane uz aktualne događaje. Projekt je predstavljen pastirima Crkve u Hrvata, koji su ga poduprli, a Laudato ima podršku i hrvatskih redovnika i redovnica. Ekipa Laudato TV-a svjesna je o kako se velikom izazovu radi. 

U televizijskom hodu, oslonjeni na Providnost, i dalje pozivamo na žarku molitvenu i, shodno mogućnostima, financijsku podršku projektu, članstvo u našem Klubu prijatelja – za uspješan opstanak i nastavak emitiranja Laudato TV-a!

Televizija, TV ili dalekovidnica, ime je dobila od grčke riječi 'tele' za daleko i latinske 'visio' koja označava gledanje. U razvoj tog danas mnogima neophodnog otkrića bilo je uključeno mnoštvo znanstvenih umova; od Paula Nipkowa koji je izumio prvi mehanički modul televizije pomoću kojeg je slao slike kroz žice, do Alana Campbella Swintona i Borisa Rosinga, koji su pomoću katodne cijevi kreirali televizijski sistem. Prvi TV prijamnik u Hrvatskoj izradio je Josip Lončar. Njime je s ponosom i velikim smetnjama, 1930. godine, primio signale TV emisije iz Berlina.

Televizija može imati štetan utjecaj. Silan izbor sadržaja veoma lako izaziva ovisnost, naročito kod mlađe publike kojoj često biva zamjena za odgajatelja. Međutim, nije samo ovisnost negativna strana televizijskog svijeta, tu su još i ispraznost i voajerizam koji nam serviraju 'reality showovi'. Televizija postaje sve sličnija tabloidima, a njezina se moć koristi i u manipulativne svrhe. Stoga je važno na ponuđene sadržaje gledati kritičkim okom! 

Laudato TV u svom Klubu treba prijatelje koji će mjesečno ili godišnje redovito uplaćivati dobrovoljni prilog kako bi ova obiteljska televizija mogla neometano emitirati. Potrebe su velike i Laudato TV u Klubu prijatelja treba 20 000 članova koji će mjesečno redovito uplaćivati najmanje 15 kn ili 2 €. Na ovu potrebu podsjeća kampanja ''Oboji srce u boju ljubavi'', kojom će svatko od članova biti utkan u srce Laudato TV-a. Provjerite svoje mogućnosti, otvorite trajni nalog ili postavite podsjetnike za uplatu svaki mjesec, kako bi srce Laudato TV-a nastavilo kucati! Treba nas 20 000 prijatelja i poziva: ''Oboji srce u boju ljubavi''.

Učlanite se u Klub prijatelja: https://klubprijatelja.laudato.hr/register

Donirajte svoj prilog: https://laudato.hr/donacije

Uključite se uživo u emisiju četvrtkom u 18:10: https://laudato.hr/emisije/klub-prijatelja

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: