Svjetski dan televizije

Laudato TV želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti, zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini i tako biti televizija nove generacije za ljepše i bolje sutra.

12900967_1094354007254830_3037414796881127029_o.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
21.11.2019 18:48
U znak priznanja povećanom utjecaju televizije, doprinosom svjetske pažnje na goruće teme današnjeg društva, kao što su ekonomska i socijalna pitanja, te mir u svijetu i opasnost od sukoba, Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je datum 21. studenog Svjetskim danom televizije. Na taj se način obilježava utjecaj televizije te ujedno odaje priznanje ulozi koju ona ima u našem svakodnevnom životu upozoravanjem na zdravstvene, socijalne, ekonomske i ostale probleme u svijetu kojima se narušava sveopći mir. Smatra se kako je danas odigrala veliku ulogu u prezentiranju globalnih pitanja koji utječu na ljude diljem svijeta, te pomogla širenju društvenih ideja jer televizija je jedan od najutjecajnijih medija današnjice. 
 
U takvom svijetu svoje mjesto na televizijskim ekranima od 25. prosinca 2015. godine pronalazi Laudato televizija! 
 
Laudato TV želi promovirati kršćanske i tradicionalne obiteljske vrijednosti, zajedništvo, solidarnost, ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini i tako biti televizija nove generacije za ljepše i bolje sutra. Ekipa televizije svakodnevno predano radi na realizaciji brojnih emisija, pronalazi zanimljive sugovornike i obrađuje različite teme vezane uz aktualne događaje. Projekt je predstavljen pastirima Crkve u Hrvata, koji su ga poduprli, a Laudato ima podršku i hrvatskih redovnika i redovnica. Ekipa Laudato TV-a svjesna je o kako se velikom izazovu radi. 
 
U televizijskom hodu oslonjeni na Providnost, pozivamo na žarku molitvenu i shodno mogućnostima financijsku podršku projektu, članstvo u našem Klubu prijatelja – za uspješan opstanak i nastavak emitiranja Laudato TV-a!
 
TV, televizija ili dalekovidnica ime je dobila od grčke riječi tele za daleko i latinske visio koja označava gledanje. U razvoj tog danas mnogima neophodnog otkrića bilo je uključeno mnoštvo znanstvenih umova; od Paul Nipkowa koji je izumio prvi mehanički modul televizije pomoću kojeg je slao slike kroz žice, do Alana Campbell-Swintona i Borisa Rosinga koji su pomoću katodne cijevi kreirali televizijski sistem. Prvi TV prijemnik u Hrvatskoj izradio je Josip Lončar. Njime je s ponosom i velikim smetnjama, 1930. godine, primio signale TV emisije iz Berlina.
 
Televizija može imati štetan utjecaj. Silan izbor sadržaja veoma lako izaziva ovisnost, naročito kod mlađe publike kojoj često biva zamjena za odgajatelja. Međutim, nije samo ovisnost negativna strana televizijskog svijeta, tu su još i ispraznost i voajerizam koji nam serviraju reality showovi. Televizija postaje sve sličnija tabloidima, a njena se moć koristi i u manipulativne svrhe. Stoga je važno na ponuđene sadržaje gledati kritičkim okom! 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!