Caritasu Bosne i Hercegovine 210 000 eura

'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini'

34.jpg
Autor
caritas.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
caritas.hr
Objavljeno:
 
13.02.2020 15:13

Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine potpisali su ugovor u iznosu od 210 000 eura za program 'Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini', objavio je Hrvatski Caritas.

Sredstvima prikupljenim tijekom 2019. godine, podržat će se sljedeći projekti:

  1. u Caritasu Banjalučke biskupije:  rad obiteljskog savjetovališta u aktivnostima Centra za život i obitelj za obitelji, pomoć obiteljima s više djece; terenski rad u projektu Kućne njege starih i nemoćnih u Banjaluci i Grahovu, uključujući pakete hrane, higijenskih potrepština
  2. u Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije:  projekt Kućne njege starih i bolesnih u Sarajevu i selima Vrhbosanske nadbiskupije za oko 150 korisnika, kroz pakete hrane, medicinskog materijala i higijenskih potrepština; zatim nabava hrane za rad pučkih kuhinja u Zenici i Sarajevu; te za pojedinačne žurne potrebe siromašnih tijekom godine
  3. u Caritasu Mostarsko – Duvanjske i Trebinjsko – Mrkanske biskupije: podrška radu postojećeg i formiranje novog mobilnog tima za projekt Kućne njege starih i nemoćnih.

Osim toga, prikupljenim sredstvima pomažu se i strukturalni troškovi, dok se na razini Caritasa Bosne i Hercegovine sredstva namjenjuju i za koordinaciju te zajedničke edukacijske aktivnosti mreže Caritasa u Bosni i Hercegovini.

'Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini' ove godine se odvija od 9. 15. ožujka, a projekte Caritasa možete podržati:

  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,25 kn, PDV uključen)
  • uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa HR05 23400091100080340, poziv na broj 101
  • on-line uplatom na stranici www.caritas.hr

U proteklih 14 godina financirani su projekti u vrijednosti 2 911 624,68 eura.

 

Fotogalerija
35

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno