'Trebao sam biti abortiran, ali su me majčina i očeva ljubav i hrabrost spasile'

U emisiju 'Izdvojeno' se uključio don Mislav Šaškor koji nam je ispričao svoje svjedočanstvo.

112.jpg
Autor
Laudato/I.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
26.06.2020 21:42


U emisiju se telefonski uključio don Mislav Šaškor, župnik Župe Kraljice Mira u Makarskoj koji je i sam mogao biti pobačen da je njegova majka podlegla utjecaju okoline.

- Moja majka je imala zdravstvenih problema i po mišljenju brojnih stručnjaka trebala je abortirati. I s mojim ocem, moleći i posteći, odlučili su me zadržati i ne učiniti abortus - rekao je don Šaškor dajući ohrabrenje svima onima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Don Mislav se osvrnuo na pitanje treba li žena koja je silovana pobaciti te naglasio kako nije rješenje da s jednim zlom prekrivamo drugo.

- Neće se pobačajem prekriti silovanje, nit će se njime zaustaviti silovanje. Tim činom žena od žrtve postaje agresor. Trebamo donijeti rigoroznije zakone za strašan zločin kao što je silovanje, to treba biti jedno od rješenja, a ne pobačaj - istaknuo je don Šaškor.

Don Mislav je posebno istaknuo kako je ženama koje su u nedoumici potrebno pružiti podršku, ali i iz osobnog iskustva s Gospodinom progovarati im o ljepoti života.

- Ženi treba pružiti pomoć, biti podrška i govoriti joj o ljepoti ovog života. Ne možemo ga gledati ispravnim očima ako nismo povezani s Onim koji je izvor života - kazao je don Mislav Šaškor.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!