Tridesetodnevnica za naš hrvatski narod i Domovinu

Svjesni vremena u kojem živimo i trenutka u kojem se nalazi hrvatski narod i naša domovina, svi su pozvani pridružiti se molitvi i sudjelovanju na 30 svetih misa za hrvatski narod i za našu domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti. Tridesetodnevnica počinje u ponedjeljak 06.07.2015. i završava 04.08.2015.

30-DNEVNICA.JPG
Autor
obnovauduhu.com/Laudato/M.R.
Fotograf
obnovauduhu.com
Objavljeno:
 
02.07.2015 18:25

Obnova u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije, molitvena zajednica „Prijatelj Isus“ organizira ovu tridesetodnevnicu, a njihov poziv prenosimo u cjelosti:
 
„Želja nam je da se zajedno, kao narod združimo i prinesemo sv. mise na zajedničku nakanu (u nastavku dolje) za hrvatski narod u Hrvatskoj i u cijelom svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.
 
Pozivamo vas sve da se pridružite i u ovih 30 dana što češće sudjelujete na sv. misi na tu nakanu, a najbolje bi bilo svih 30 dana. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati na sv. misi mogu tih 30 dana moliti krunicu ili neku drugu pobožnost ili prikazati post na istu nakanu.
 
Važno je znati da je svaka molitva i sv. misa predragocjena, i važan prinos Bogu za sve nas, tako da vas potičemo da sudjelujete najviše što možete i na način na koji možete... I jedan Slava Ocu ili Očenaš kroz 30 dana je predragocjen.
 
Budimo svjesni da će se sve naše sv. mise i prinosi i molitve stopiti u jedan vapaj Bogu za naš narod i našu domovinu Hrvatsku, a po njima će Bog „učiniti puno više nego što mi uopće možemo moliti ili zamisliti“ (Ef 3,20).
 
U isto vrijeme u Zagrebu, u župi Marije Pomoćnice na Knežiji, od 06.07. do 04.08.2015. na večernjoj sv. misi u 18.30., svećenik će prikazivati Gregorijanske sv. mise za kralja Dmitra Zvonimira, a 05.08.2015. će biti sv. misa zahvalnica. Kralj Zvonimir je naš zadnji hrvatski kralj koji je ujedinio hrvatski narod. Stolovao je u kraljevskom gradu Kninu, gdje će ove godine biti proslava 20. obljetnice Oluje.
 
Svi koji mogu doći u crkvu Marije Pomoćnice u Zagrebu, pozivaju se da sudjeluju na sv. misama u 18.30 i prikažu ih na ove nakane.
 

Nakana za sv. misu (izmoliti prije početka sv. mise):
 
Oče, prikazujemo Ti ovu svetu misnu žrtvu za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu, za sve potrebe hrvatskog naroda i naše domovine Hrvatske.
 
Oče, molimo Te za jedinstvo u hrvatskom narodu, za zajedništvo, molimo Te da se slome sve podijeljenosti u našem narodu, da budemo ujedinjeni za dobro našeg naroda i naše domovine. Molimo Te, da se preobrazi naš narod i naša domovina na Slavu Tvoga Imena, da se očituje da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog. Neka se zna da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer Ti si s nama.
 
Oče, otvori nebeske brane i neka se izlijeva izobilje Tvoga blagoslova da se naš narod i naša domovina Hrvatska preobraze i procvjetaju.
 
Molimo Te, podigni vođe po Tvome srcu u našem narodu da ga vode i zastupaju po Tvojoj svetoj volji i da sve što čine bude na dobro hrvatskog naroda i naše domovine Hrvatske.
 
Oče, molimo Te blagoslovi i sve Hrvate koji ne žive na svojoj djedovini i koji su rasuti po svijetu, blagoslovi njihove živote i obitelji, a one koji se trebaju vratiti, potakni da se vrate.
 
Oče, molimo Te i za sve kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.
Marijo, naša Majko, Kraljice Hrvata, moli zajedno s nama za sve ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.
  
(Ovu molitvu nakane također možete moliti i prije bilo koje druge pobožnosti ili posta.)
 
Neka nas sve zajedno Gospodin ujedini u ovoj molitvi za narod i Domovinu,
 
Obnova u Duhu Svetom
Molitvena zajednica „Prijatelj Isus“
 
www.obnovauduhu.com
 
facebook stranica
 
obnovauduhusvetom@gmail.com

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno