U središtu MORH-a blagoslovljena nova kapela bl. Ivana Pavla II.

U administrativnom središtu Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske u Zagrebu, u kapelaniji "Gospe Snježne" u ponedjeljak, 7. travnja 2014., blagoslovljena je kapela bl. Ivana Pavla II.

morh-kapela.jpg
Autor
Laudato/morh.hr
Fotograf
http://www.morh.hr
Objavljeno:
 
08.04.2014 12:56

Novu kapelu Ministarstva obrane i GS OS RH blagoslovio je mons. Alessandro D'Errico, apostolski nuncij u Hrvatskoj u sklopu koncelebrirane svete mise uz sudjelovanje vojnog biskupa mons. Juraj Jezerinaca, generalnog vikara Vojnog ordinarijata dr. o. Jakova Mamića, i desetak vojnih i policijskih kapelana.

Blagoslovu kapele nazočili su ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenica ministra Višnja Tafra kao i načelnik GSOS RH general zbora Drago Lovrić sa zamjenicima viceadmiralom Antom Urlićem i general bojnikom Matom Pađenom.
 
Vojni biskup Jezerinac je, u prigodnoj homiliji, istaknuo važnost jednog prostora mira, bogoštovlja i molitve za sve vjernike unutar Oružanih snaga u kojem će na osobit način moći obnoviti svoju vjeru i pronaći oduševljenje za ustrajnost u dobru i služenju bližnjima.

Citirajući riječi blagopokojnog pape Ivana Pavla II, izgovorene prigodom njegova prvog posjeta Hrvatskoj u rujnu 1994. godine u kojima je papa poručio okupljenim vjernicima "da imaju hrabrosti oprostiti i prihvatiti bližnjega, osloboditi srce od mržnje i osvete te grade budućnost na suživotu, dijalogu i suradnji" biskup je te riječi stavio na srca svih djelatnika MORH-a i GS OS RH.
 
Na završetku euharistijskog slavlja nazočnima se obratio mons. Alessandro D'Errico. Zahvalio je ministru obrane RH i njegovim suradnicima, ističući kako mu je ova posveta kapele, uz onu od prije više godina kad je bio apostolski nuncij u Afganistanu, jedna od najemotivnijih koje će ostati u njegovu srcu.

"Danas sam na ovoj euharistiji osjetio jedno srce i jednu dušu vas djelatnika OS RH, i to je put kojim vam je ići, usprkos svih problema i poteškoća koji su pred vama", istaknuo je nuncij.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno