VIDEO: Karolina Vidović Krišto poručuje: Pogledajte ovaj dokumentarac!

Gotovo mjesec dana je prošlo otkako je na HRT-u prikazana emisija 'Slika Hrvatske' s temom zdravstvenog odgoja. Pod nazivom 'Pedofilija kao temelj zdravstvenog odgoja?', urednica emisije Karolina Vidović Krišto u emisiji je prikazala isječke dokumentarnog filma 'The Kinsey Syndrome' u kojem se u negativnom svjetlu govori o Alfredu Kinseyu, od mnogih smatranim ocem spolnog odgoja.

karolina218.jpg
Objavljeno:
 
24.01.2013 00:00

Gotovo mjesec dana je prošlo otkako je na HRT-u prikazana emisija 'Slika Hrvatske' s temom zdravstvenog odgoja. Pod nazivom 'Pedofilija kao temelj zdravstvenog odgoja?', urednica emisije Karolina Vidović Krišto u emisiji je prikazala isječke dokumentarnog filma 'The Kinsey Syndrome' u kojem se u negativnom svjetlu govori o Alfredu Kinseyu, od mnogih smatranim ocem spolnog odgoja. U njemu se Kinseya prikazuje kao čovjeka bliskog pedofilima koji je svoja kvaziznanstvena saznanja temeljio na istraživanjima tijekom kojih su seksualno zlostavljana djeca.

Reakcija vrha HRT-a bila je brza; ispričali su se javnosti i ogradili od stavova izrečenih u 'Slici Hrvatske'. 'Slika Hrvatske' je ubrzo ukinuta, Vidović Krišto je izgubila mjesto urednice Satelitskog programa, a novinarku je osudilo i Programsko vijeće HRT-a, nazvavši emisiju 'jednostranom i neobjektivnom'. Svoje 'zgražanje' izrazila je i povjerenica Hrvatskog novinarskog društva za HRT, Elizabeta Gojan.

S druge strane, u obranu novinarke stale su mnoge udruge, građanske inicijative, dio javnosti, ali i vjerski vođe, pozivajući se na slobodu govora i optužujući HRT za cenzuru. Facebook grupa potpore Vidović Krišto danas ima nešto manje od 27.000 članova. O njenoj sudbini i dalje odlučuje Pravna služba HRT-a, donosi Dnevno.hr.

- Nemamo ništa za dodati svemu što je već rečeno i objašnjeno na tu temu - odgovorili su nam iz HRT-a na pitanje o statusu Karoline Vidović Krišto.

HRT-ovu novinarku je podržala i dr. Judith Reisman, znanstvenica koja 30 godina proučava spolno-rodne programe te sve vezano uz Alfreda Kinseya.

'Prije nekih tjedan dana, umjesto da Vam udijeli svekoliku čast i slavu, hrvatska javna radiotelevizija HRT optužila Vas je da ste zloupotrijebili svoju profesiju kad ste hrvatskom gledateljstvu otkrili izvješća o seksualnom zlostavljanju djece pod okriljem Instituta Kinsey’, napisala je Reisman u svom pismu te najavila dolazak u Hrvatsku.

Reisman ostala u šoku kad je pročitala prijevod četvrtog modula

- Veselim se dolasku dr. Judith Reisman. Nastojat ću otići na sva njezina predavanja koja će održati u Zagrebu - kaže nam Karolina Vidović Krišto. Dr. Reisman je, kaže, bila osupnuta pročitavši 4. modul hrvatskog zdravstvenog odgoja.

- Nedavno me zamolila da joj pošaljem engleski prijevod 4. modula zdravstvenog odgoja. Ostala je u šoku. Rekla je da je neoprostivo da se djeci te dobi daju ovakve informacije koje, bez obzira na vrednovanje tih informacija, dječji mozak uopće nije u stanju primiti. Štoviše, naglasila je da takav sadržaj, a vezano uz razvoj ljudskog mozga, nije prihvatljiv za osobe mlađe od 21 godinu - objašnjava Vidović Krišto. Dodaje kako je Reisman kao ohrabrujuću činjenicu navela podatak da je zbog Kinseyeve 'rodno-spolne teorije' Nordijsko vijeće ministara prije otprilike godinu dana zatvorilo NIKK - Nordijski spolni institut.

Hrvatsku čeka rast maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolnih bolesti

- U Hrvatskoj je posljednjih 20 godina zabilježen pad maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolno prenosivih bolesti. Hrvatska je po tome u vrhu Europe i svijeta! Sve države koje su uvele spolno-rodni odgoj kakav je sad s neviđenom agresivnošću nametnut u hrvatske škole, doživjele su rapidan rast maloljetničkih trudnoća, abortusa i spolno prenosivih bolesti. To čeka i Hrvatsku - kaže Vidović Krišto, referirajući se na riječi dr. Reisman.

Svima stoga preporučuje dokumentarni film Herala Eie koji je, kako kaže, razotkrio neutemeljenost 'Gender' teorije na kojoj je, prema dr. Reisman, temeljen i četvrti modul hrvatskog zdravstvenog odgoja. Nakon objave ovog filma, prije nešto više od godinu dana, kaže Krišto, ukinut je spomenuti Nordijski spolnit institut (NIKK).

- Svakako pogledajte ovaj dokumentarni film - poručuje Vidović Krišto. Film je ovih dana preveden na hrvatski.

Film pogledajte ovdje.

Izvor: Dnevno.hr

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno