'Epidemija ljubavi': Nova emisija svakog jutra na Laudato TV-u!

Svakog jutra od ponedjeljka do subote u 8:30 sati s večernjom reprizom na Laudato TV-u!

11.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
laudato.hr
Objavljeno:
 
29.03.2020 13:44

Izolacija, otuđenost, potraga za maskicama i dezinfekcijskim sredstvima, nemogućnost kretanja ulicama i ispijanja kave u kafiću, neodlazak na posao i nedjeljnu Misu. Papa Franjo je naglasio da je ovo lijepa prilika da se kreativno, u obitelji, ponovo pronađe istinska ljubav, a desetominutna emisija 'Epidemija ljubavi' skroman je doprinos u potrazi za istinskom ljubavi. Autori emisije su salezijanac don Ivan Terze, glumac Trpimir Jurkić i novinar Matej Sunara.

Emisija je sastavljena iz dva dijela, kratke poticajne duhovne misli koju govori don Ivan Terze, župnik salezijanske Župe Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu, dok u drugom dijelu glumac HNK-a u Splitu Trpimir Jurkić interpretira jedan dramski tekst. U epizodama se koristi tekst knjige 'Pisma starijeg đavla mlađem', engleskog kršćanskog pisca Clivea Staplesa Lewisa. Glavni likovi su mladi đavao Wormwood kojeg "iskusniji" đavao i njegov stric imena Screwtape savjetuje nizom pisama, otkrivajući mu "đavolske tajne" uspjeha u zavođenju ljudi. Zajednički cilj im je upropastiti mladog gospodina Spikea, tipičnog predstavnika vjernika. Tako na zanimljiv, duhovit i ironičan način Lewis otkriva mnoge istine o čovjeku, Bogu i zlodusima.

Ideja za emisiju se rodila unutar župe Pomoćnice kršćana koju vodi don Ivan, a u kojoj su aktivni i Trpimir i Matej. Snimljena je u prostorima salezijanskog omladinskog centra Ivan Pavao II., a želja autora je obogatiti 'kućni' program na koji smo prisiljeni, s obzirom na aktualnu situaciju oko novog virusa korone.

Epizode 'Epidemije ljubavi' potražite na linku.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!