Večeras u 'Izdvojenom': Jesmo li prepoznati kao kršćani?

Gledajte emisiju 'Izdvojeno' večeras od 20:00 sati na Laudato TV-u ili na našoj Facebook stranici.

FE4DDB95-0CA8-481D-AB06-6114AEB96BB9.JPG
Autor
laudato.hr/D.T.
Fotograf
D.T./laudato
Objavljeno:
 
16.06.2020 12:42

U emisiji Izdvojeno večeras govorimo o tome prepoznaje li nas svijet kao kršćane. Jesmo li odgovorili na Gospodinov poziv da budemo sol zemlje i svjetlost svijeta? Usuđujemo li se braniti kršćanska načela i vrednote? Je li kršćanin naivan ako na zlo ne odgovara zlim, ako se ne osvećuje, ako ne traži pravdu po ljudskim kriterijima? Što danas znači 'okrenuti drugi obraz'? To su samo neka od pitanja na koja u emisiji tražimo odgovor. Gost u studiju je fra Mate Bašić.

Humanitarna udruga 'Fra Mladen Hrkać' na današnji dan obilježava osmu obljetnicu djelovanja. Donosimo reportažu o njihovom konkretnom kršćanskom djelovanju koje je dotaknulo brojna srca. Naime, u osam godina rada pružili su pomoć za oko 8500 korisnika iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i šire koji su zbog liječenja morali svoju svakodnevnicu zamijeniti bolničkim prostorijama na području Grada Zagreba. U ovoj su Udruzi, i jednom od 7 njihovih smještajnih kapaciteta, korisnici našli svoj drugi dom i svoju drugu obitelj.

Urednica i voditeljica večerašnje emisije je Diana Tikvić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!