Večeras u Izdvojenom: Može li vjernik ostati po strani kad je u pitanju zaštita života od začeća?

Kako su o pobačaju razmišljali prvi kršćani? Je li bolje da se dijete ne rodi nego da živi u neimaštini, bolesno ili u nekim drugim, ljudskim očima gledajući, neprihvatljivim uvjetima? Ima li muškarac pravo stati u obranu djeteta u majčinoj utrobi?

Izdvojeno.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
26.06.2020 11:24
'Ako prihvatimo da majka može ubiti čak i vlastito dijete, kako možemo reći drugim ljudima da ne smiju ubijati jedni druge?' Upitala je to sveta Majka Tereza u povijesnom govoru u Washingtonu 1994. godine.

Isto se pitamo i danas. Može li vjernik ostati po strani kad je u pitanju zaštita života od začeća? Je li prihvatljiv sve češći stav 'osobno nisam za pobačaj, ali...'? Kako su o pobačaju razmišljali prvi kršćani? Je li bolje da se dijete ne rodi nego da živi u neimaštini, bolesno ili u nekim drugim, ljudskim očima gledajući, neprihvatljivim uvjetima? Ima li muškarac pravo stati u obranu djeteta u majčinoj utrobi?

 
O tome u emisiji 'Izdvojeno' razgovaramo s gostima u studiju: Lidijom Dugan, voditeljicom programa 'Oprostom oslobođene', koja pomaže ženama s ranama pobačaja i vlč. Tomislavom Šagudom, župnikom župe sv. Josipa Radnika u Gajnicama.

U emisiji ćemo čuti i svjedočanstvo don Mislava Šaškora, župnika župe Kraljice mira u Makarskoj, koji je i sam mogao biti pobačen da je njegova majka podlegla pritiscima okoline.

Urednica i voditeljica je Diana Tikvić. Budite s nama od 20 sati! 


 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno