Četvrti ZRIN festival od 3. – 16. lipnja u Sisačko-moslavačkoj županiji

Četvrti ZRIN festival na nekoliko lokacija Banovine u Sisačko-moslavačkoj županiji: Topusko, Glina, Brest Pokupski, Divuša, Hrvatski Čuntić, te u gradu Sisku.

zrin.jpg
Autor
ZRIN festival/Laudato/M.P.
Fotograf
ZRIN festival

Multimedijalni Zrin festival održava se u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali puna dva stoljeća. Festival je pokrenut s ciljem prezentacije predivnih lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i osvještavanja o mogućnostima koje bogata kulturna baština i gotovo netaknuta priroda ovoga kraja pružaju općem razvoju Banovine i Hrvatskog Pounja.

Ovogodišnje festivalsko izdanje otvara se u nedjelju, 3. lipnja koncertom sjajnog Hrvatskog baroknog ansambla u Topuskom, gradu koji zbog položaja na termalnim izvorima vode ove godine obilježava 200. obljetnicu osnivanja suvremenog lječilišta. Koncert otvorenja održat će se u 20:00 sati u Župnoj crkvi Pohoda BDM u Topuskom. Zahvaljujući Sisačko-moslavačkoj županiji i Turističkoj zajednici SMŽ, organiziran je slobodan prijevoz publike iz Zagreba u Topusko, a iz Siska u Divušu i Hrvatski Čuntić. Sve informacije na www.zrin-festival.com.

Koncertom u obnovljenoj Kapeli sv. Barbare u Brestu Pokupskom, cilj je prezentirati i promovirati vrijedne oltare spašene iz stare drvene kapelice uništene u Domovinskom ratu, a koji datiraju iz 1673. godine i dio su najvrjednije sakralne baštine Sisačke biskupije.

Zrin festival održava se zahvaljujući Ministarstvu kulture RH, Sisačkoj biskupiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Petrinji i Topuskom, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Turističkoj zajednici SMŽ i Grada Petrinje te ostalim sponzorima i donatorima.
 
 
Detaljan program
 
3.6.2018. nedjelja / župna crkva Pohoda BDM, Topusko/ otvorenje festivala:
Hrvatski barokni ansambl
 
6.6.2018. srijeda / Knjižnica i čitaonica Glina
Promocija knjige mons. dr. sc. J. Batelje: Komunistički progon i mučeništvo blaženoga Alojzija Stepinca
 
7.6.2018. četvrtak / Kapela sv. Barbare, Brest
Vokalna sekcija FA Ivan Goran Kovačić Sisak
 
10.6.2018. nedjelja / župna crkva sv. Katarine
Anabela Barić, sopran
Erazem Grafenauer, lutnja
 
14.6.2018. četvrtak / Dvorana pape Ivana pavla II, Sisačka biskupija
Promocija knjige K. Gašljević Tomić: Selo i župa Viduševac
KUD "Viduševac"
 
16.6.2018. subota / franjevačka crkva sv. Antuna Padovanskog, Hrvatski Čuntić
Zagrebački gitaristički trio
Darko Petrinjak
István Römer
Goran Listeš
 
AFTER ALL program / Glazbena škola Frana Lhotke, Sisak: 21.06.2018.
Danijel Detoni, klavirski recital
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!