Mjuzikl Svetac svega svijeta oduševio Vinkovčane

Turneja Ansambla Kolbe i mjuzikla Svetac svega svijeta nastavljena je u subotu, 16. ožujka u Vinkovcima gdje je izveden je u Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

svetac-2.jpg
Autor
fra Vladimir Vidović, OFMConv./Laudato/M.P.
Fotograf
fra Vladimir Vidović, OFMConv.
Objavljeno:
 
17.03.2019 10:05

Prigodnim riječima na početku izvedbe brojnoj publici obratio se fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa i duhovnik Ansambla, ponajprije zahvalivši svima onima koji su došli, kao i organizatorima u Vinkovcima, Samostanu sv. Antuna i njihovom gvardijanu fra Željku Klariću.

Kazalište je bilo premalo za primiti sve one koji su bili zainteresirani doći i vidjeti prvi hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu. Vinkovačka publika ostala je oduševljena mjuziklom, nastupom i cjelokupnim mjuziklom o čemu su svjedočile dugotrajne ovacije nakon izvedbe.

Svetac svega svijeta je prvi hrvatski autorski mjuzikl koji govori o životu sv. Antuna, izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te je premijerno izveden 29. lipnja 2018. godine u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu u Zagrebu. Ansambl Kolbe, krajem veljače, započeo je turneju s mjuziklom Svetac svega svijeta.

Slijedeća izvedba je u Vukovaru u nedjelju, 17. ožujka potom 2., 6. i 7. travnja u Zagrebu, te 14. travnja, na Cvjetnicu, nastupa u HNK Split u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. U svibnju slijedi gostovanje u Visu i Varaždinu, a u lipnju Ansambl gostuje u Karlovcu, Šibeniku te u Njemačkoj u Hrvatskim katoličkim misijama u Stuttgartu i Reutlingenu. Ovogodišnju sezonu Ansambl završava otvaranjem Creskih kulturnih večeri početkom srpnja u Cresu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno