Oratorij „Narodil se mladi Kralj“ Tomislava Uhlika: Božićno prikazanje za folklorni zbor i orkestar

Ogranak seljačke sloge Buševec obilježava 20 godina božićnih koncerata, 20. prosinca u 19.30 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Buševcu.

b-koncert.jpg
Autor
Nenad Rožić/Laudato/M.R.
Fotograf
Nenad Rožić
Objavljeno:
 
16.12.2015 15:33

Održat će se promocija CD-a, glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije „Ta zvezda nam je izišla“ pod ravnanjem maestra Bojana Pogmilovića te božićno prikazanje za folklorni zbor i orkestar „Narodil se mladi Kralj“.

Preuzmite plakat.
 
Ogranak „seljačke sloge“ Buševec kontinuirano djeluje od 1920. godine i s ponosom nosi naziv matične Seljačke sloge u Hrvatskoj.
 
U društvu danas djeluje nekoliko sekcija; folklorna, dramska, etno, medija (foto-video, arhiva i uredništvo lista „Godišnjak“) što ukupno čini broj od 390 članova društva od kojih je 200-tinjak svakodnevno aktivno.
 
Vokalna sekcija izvodi Božićne koncerte od 1995. godine. S božićnim koncertima nastupali su diljem Hrvatske, a izveli su ga i Hrvatima u Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, BiH, Austriji i Rumunjskoj.
 
Izdali su i dva nosača zvuka sa Božićnim pjesmama „Poslunete dušice“ i „Ta zvezda nam je izišla“.
 
Organizirali su niz kulturnih događanja i manifestacija. Neki od njih su međužupanijski susreti dječjih folklornih skupina „Dječje igre", Međunarodni festival tradicijskih glazbala, susret folklornih skupina „Ivanje u Buševcu“, susret pučkih kazališta kajkavskog govornog područja „KAJ-BUŠ“, Velika Turopoljska svadba.
 
Bavljenje kulturom skoro cijelo stoljeće, očuvanje tradicije i baštine našeg naroda i odgajanje mlađih generacija u duhu poštivanja te tradicije, osnovni su ciljevi njihovog rada i postojanja.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: