Otvorena izložba fotografija 'Bog, Hrvatska!'

'Bog, Hrvatska! Pozdrav iz zavičaja' naziv je putujuće izložbe fotografija čiji su autori djeca hrvatskih iseljenika širom svijeta. Izložba je otvorena u 20. siječnja u Matici iseljenika u Zagrebu.

zastava.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
25.01.2017 10:28

Fotografije su oduševile prisutne jer se na njima prepoznaje ljubav prema hrvatskom kraju gledana dječjim očima.
 
Radovi mladih fotografa u dobi od 8 do 16 godina zadivljuju zbog jednostavnosti njihovog pogleda na ljepotu Hrvatske i hrvatskoga, a naslove fotografijama dali su upravo njihovi autori.
 
U fotografskom natječaju sudjelovali su učenici hrvatske dopunske nastave u inozemstvu i djeca hrvatskih iseljenika. Od sveukupno 300 fotografija pristiglih iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Italije izabrano je 30 najboljih fotografija.
 
Prva tri mjesta osvojile su fotografije 'To je zemlja dida mog i oca mog' Ane Francisković iz Subotice, 'Tajna u svili i slami' Marije Vuković iz Tavankuta te 'Dok mi odmaramo, drugi rade' Giade de Rossi iz Rima. Nagradu publike osvojila je fotografija 'Bože, čuvaj Hrvatsku!' Giulie Verdat.
 
Ovakvi projekti imaju za cilj oživjeti hrvatske korijene i učiniti da djeca hrvatskih iseljenika budu ponosna na svoje porijeklo i domovinu Hrvatsku.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: