Predstavljena 'Ljekaruša fra Jure Marčinkovića': najsuvremenija i najpotpunija hrvatska ljekaruša

'Ljekaruša fra Jure Marčinkovića' je najpoznatija i najpotpunija hrvatska ljekaruša s više od 1100 prirodnih i provjerenih recepata koji mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja.

ljekarusa.jpg
Autor
Verbum/Laudato/M.B.
Fotograf
Verbum
Objavljeno:
 
06.06.2019 12:23

Knjiga je obogaćena i proslovom sv. Bazilija o liječenju, ljekovitim biljkama i liječništvu.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije 6. lipnja predstavljena je knjiga 'Ljekaruša fra Jure Marčinkovića', a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.
 
Ljekaruše, odnosno rukopisi i knjige recepata i savjeta pučke medicine s opisom njihova pripremanja i uputama o liječenju različitih bolesti i stanja postoje na hrvatskomu jeziku već više od 700 godina. Najsuvremenija i najpotpunija od njih je Ljekaruša fra Jure Marčinkovića koju je sada u novom izdanju upravo objavila nakladna kuća Verbum.
 
Ovaj poznati franjevac već se više od 70 godina bavi istraživanjem narodnih recepata, franjevačkih ljekaruša, prikupljanjem ljekovitih biljaka, plodova i pripravom ljekovitih čajeva, balzama, masti i drugih pripravaka, pomažući mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje.
 
Iskustva i recepte s ljekovitim prirodnim pripravcima sažeo je u svojoj 'Ljekaruši' u kojoj je skupio više od 1100 prirodnih recepata, provjerenih stoljetnom primjenom, za 136 bolesti i stanja, dajući praktične i razumljive savjete za ozdravljenje uz pomoć biljnih pripravaka i pravilne prehrane.
 
Ovaj sveobuhvatni priručnik narodne medicine u 14 poglavlja obrađuje gotovo sve najčešće bolesti te fizičke i psihičke tegobe. Svako poglavlje temelji se na jednomu sustavu organa i najčešćim bolestima i poteškoćama vezanima uz taj sustav. Autor u formi pitanja i odgovora na jednostavan i detaljan način opisuje svaku bolest i njezine karakteristične simptome, opisuje proces ozdravljenja te daje savjete koji se temelje na prirodnim, ljekovitim, jeftinim i jednostavnim biljnim pripravcima i receptima.
 
Budući da sadrži velik broj korisnih savjeta koji mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja Ljekaruša fra Jure Marčinkovića vrlo je koristan priručnik u svakidašnjemu obiteljskom životu, ali može biti i važna dopuna i podrška medicinskim terapijama.
 
Knjiga Ljekaruša fra Jure Marčinkovića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr.  

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno