Predstavljena knjiga Emilia Marina "AD 2012-2013"

Knjiga bivšega hrvatskog diplomata Emilia Marina "AD 2012-2013" predstavljena je danas na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) u Zagrebu.

glavna2.jpg
Autor
Laudato/Hina
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
29.10.2014 15:32
Knjigu su predstavili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, akademik Mislav Ježić, međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač i predsjednik Hrvatskoga diplomatskog kluba Sergej Morsan.

Pozdravnu riječ uputio je veliki kancelar HKS-a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je zahvalio svima prisutnima na dolasku i organizaciji na ovom lijepom događaju.

Na predstavljanju je ocijenjeno kako knjiga "AD 2012-2013", koju je izdao Katolički tjednik, daje dubinski uvid u brojne vatikanske događaje. Naime, Emilio Marin bio je hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici od 2006. do 2011.

Marin, istaknuli su predstavljači, te događaje opisuje i prati hod Crkve i pape Benedikta XVI. kroz 2012. kada je njegova odluka o odreknuću sazrijevala i na kraju se ostvarila u 2013.

Također je obrađena i opisana godina kad svoj pontifikat započinje novi rimski biskup – Franjo, rečeno je na predstavljanju knjige.

Marinove kolumne koje su se tijekom 2012. i 2013. objavljivale u Katoličkom tjedniku, ističu predstavljači, obuhvaćaju bitne stavke i prilike djelovanja i života pape Ratzingera, izbor pape Franje i početak njegova pontifikata.

Predstavljači su napomenuli i kako Marin kao znanstvenik i erudit nudi javnosti širok spektar drugih važnih tema, poput zgoda i nezgoda u visokom kleru, onome što otkrivaju arhivi o Koncilu, muslimanima i pravoslavcima u novoj Europi te starokršćanskim temeljima Bosne i Hercegovine.

Knjigu su u sunakladništvu objavili Katolički tjednik i Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva.

Emilio Marin rođen je u Splitu 1951. Bio je hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici u Vatikanu. Član je Francuske akademije znanosti i umjetnosti te Papinskog povjerenstva za starokršćansku arheologiju u Vatikanu. Redoviti je profesor antičke arheologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Fotogalerija
f8
f7
f6
f4
f3
f2
foto1

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: