Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' kod kapucina u zagrebačkoj Dubravi

Izložba se otvara uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića.

retrospektiva.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
10.05.2019 11:08

Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' otvara se, uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića, u petak 10. svibnja u dvorani kapucinskog samostana sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi, nakon večernje mise u 19 sati.

Riječ je o izložbi koja se već deset godina oblikuje za ''Dane hrvatskih svetaca i blaženika'' u Križevcima, a nakon toga putuje po Hrvatskoj. Deseta izložba donosi radove više likovnih umjetnika koji su bili autori samostalnih izložaba na dosadašnjim manifestacijama ''Dana hrvatskih svetaca i blaženika''. Riječ je o djelima autora Branimira Dorotića, Maje Vidović, Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri, Hrvoja Marka Peruzovića, Ante Mamuše i Ivane Ćavar. Organizatori izložbe su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatska kapucinska provincija i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić''.
 
U programu otvorenja sudjelovat će direktorica ''Laudata'' Ksenija Abramović te u ime umjetnika Hrvoje Marko Peruzović. Izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević, glazbeni obol dat će magistrica gitare Tamara Perc i Mateja Hrlec, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ''Dr. Stjepan Kranjčić'' Tanja Baran.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: