"Tvitanje s Bogom" - nova knjiga iz Salesiane

Ova knjiga za mlade i one koji rade s mladima, uzima u obzir izravna i provokativna pitanja i spremno na njih odgovara.

Untitled.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
Salesiana
Objavljeno:
 
17.11.2018 09:17

Tvitanje s BOGOM, značajno izdanje koje je priredio autor vlč. Michel Remery, nizozemski svećenik, studenski i vojni kapelan i donedavni tajnik biskupskog vijeća Europe CEE. 

Jedan od brojnih njegovih susreta i kateheza s mladima potaknuo ga je na pokretanje Zaklade "Ivan Pavao II." s ciljem evangelizacijskog djelovanja među mladima u Europi i svijetu. Plod toga je ova knjiga prevedena na 17 svjetskih jezika, a koju prate web stranica i aplikacija TwG.

Nakon duge priprave nakladnička kuća Salesiana predstavlja ovo kapitalno djelo u kojem autor koristi katekizamsku metodu "pitanja i odgovora" svetoga pape Pija X. Knjiga sadrži četiri poglavlja (Vjera, Crkva, molitva i sakramenti, moral) unutar kojih autor odgovara na 400 različitih pitanja, a sve na principu društvene mreže Twitter: sažeto i jasno.

U odgovorima se autor koristi Sv. Pismom i crkvenom predajom, a na kraju svake dvolisnice nudi poveznice na KKC, Kompendij ili Youcat.

Ovo bogato opremljeno djelo pobudit će interes i kod mladih koji su uvijek u potrazi za odgovorima.

Ova knjiga uzima u obzir izravna i provokativna pitanja i spremno na njih odgovara.

Knjiga je preporuka svima onima koji rade s mladima i, naravno samim mladima počevši od krizmanika!

Pogodno je i za one koji slabije poznaju katoličku vjeru. Knjiga je puna poticaja za promišljanje i daljnje istraživanje.

Neka od pitanja na koje knjiga nudi odgovore su: Proturječe li međusobno znanost i vjera? Kako nam sve govori Bog? Zašto žene i oženjeni muškarci ne mogu biti svećenici? Kako mogu znati što je Božja volja? Što je s čudima, magijom i okultnim? Zašto je crkva protiv "istospolnih brakova"?

Uvode u četiri poglavlja napisali su hrvatski biskupi:

mons. Želimir Puljić, mons. Mate Uzinić, mons. Đuro Hranić i mons. Mijo Gorski.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: