Ulaz besplatan: Zagrebački muzej suvremene umjetnosti slavi šesti rođendan

Tijekom cijeloga dana organiziraju se vodstva po aktualnim postavama Muzeja, od izložbi do kreativnih radionica, a za večernje sate najavljen je glazbeni program.

msu_235242S1.jpg
Autor
HINA/Laudato/I.D.
Fotograf
vcz.hr
Objavljeno:
 
19.12.2015 14:11

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) nizom cjelodnevnih, besplatnih događanja u subotu slavi šesti rođendan, u sklopu kojega će, otvoriti izložbu arhitektonskog studija 3LHD i predstaviti katalog svog velikog izložbenog projekta posvećenog Bauhausu.
 
Proslava tradicionalno počinje predstavljanjem novog izgleda muzejskog kafića, koji se mijenja svake godine. Tim povodom održat će se razgovor s umjetnikom Predragom Todorovićem, koji je u taj prostor postavio ambijentalnu instalaciju ''Čahura". Riječ je o povećoj formi od poluprozirnog najlona koja se širi i razvija iz stakla izloga u unutrašnjost prostora, upućujući "na krhku granicu materijalnog i nematerijalnog, vidljivog i nevidljivog".
 
MSU je za svoj rođendan pripremio i otvorenje izložbe jednog od vodećih hrvatskih arhitektonskih studija, 3LHD, čiji će članovi, autori samih izložaka, tijekom cijeloga dana posjetiteljima približiti svoje radove.
 
Izložba nije koncipirana kao retrospektiva, već kao novi, 250. projekt studija, nastao na temelju kolektivnog rada užeg projektnog tima, čitavog studija i suradnika, afirmirajući kolektivnu kreativnost i interakciju među svim sudionicima i predstavljajući proteklih dvadesetak godina njihova rada.
 
U poslijepodnevnim satima predstavit će se katalog izložbe "Bauhaus -umrežavanje ideja i prakse" (BAUNET). Katalog obuhvaća priloge dvadeset i šest hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za povijesne avangarde i modernu umjetnost koji su surađivali u BAUNET projektu.
 
 MSU će predstaviti još jednu svoju novu publikaciju - knjigu "Zar je to umjetnost?", koja je objavljena u biblioteci "Čitanje umjetnosti". Namijenjena je djeci i svima koji žele nešto više naučiti o suvremenoj umjetnosti.
 
Tijekom cijeloga dana organiziraju se vodstva po aktualnim postavima Muzeja - od izložbe 3LHD interakcije, odabrane radove u postavu Zbirki u pokretu, izložbu slovenskog umjetnika Tadeja Pogačara. Za večernje sate najavljen je glazbeni i koncertni program.
 
Za najmlađe posjetitelje u Dvorani Gorgona prikazivat će se crtići za djecu, kojima su posvećene i arhitektonske kreativne radionice, nadahnute izložbom "3LHD interakcije". U MSU dućanu održavat će se cjelodnevna radionica za cijelu obitelj, kroz dramsku igru, ples, pričanje priča i razne druge radionice.

 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!