[VIDEO] 'Ponosno hrvatsku nošnju nosim'

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini 'Stećak' svečano je otvorena izložba 'Ponosno hrvatsku nošnju nosim' u prostorijama HMI-a.

nosnje.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
09.06.2018 08:20

Izložba ''Ponosno hrvatsku nošnju nosim'', kako ističu organizatori, ima dva cilja. Prvi je predstaviti program Revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koji se održava po peti put. Najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji ove godine predstavit će se od 2. do 7. srpnja u Tomislavgradu.

Organizatori izložbe žele široj publici predstaviti ljepotu i raznolikost hrvatskih narodnih nošnji prikazom Hrvatica iz cijeloga svijeta koje ponosno dijele bogatstvo zajedničkog kulturnog identiteta. Na taj način Hrvatska matica iseljenika potiče povezivanje i jačanje odnosa nedjeljivog hrvatskog naroda. 

 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!