"Koristite svoje tijelo na slavu Božju"

U povodu otvorenja 30. Olimpijskih igara, u Londonskoj katedrali održana je misa za sve sportaše, navijače i turiste. Misno slavlje predvodio je westminsterski nadbiskup Vincent Nichols, a u svojoj propovijedi sportašima je poručio da "koriste svoje tijelo na slavu Božju", ističući kako Crkva Engleske i Walesa Dan života slavi pod tim geslom.

westminster-katedrala2.jpg
Objavljeno:
 
08.08.2012 00:00

U povodu otvorenja 30. Olimpijskih igara, u Londonskoj katedrali  održana je misa za sve sportaše, navijače i turiste. Misno slavlje predvodio je westminsterski nadbiskup Vincent Nichols koji je u svojoj propovijedi sportašima poručio da "koriste svoje tijelo na slavu Božju", ističući kako Crkva Engleske i Walesa Dan života slavi pod tim geslom.

Nakon slavlja, rekao je da je misno slavlje pomoglo vjernicima da se podsjete na dublji smisao Igara, a to je da se cijeli svijet okuplja kao jedno.

Osim Londonske katedrale i ostale su crkve u Londonu obilježile su početak Igara svojim zvonima. Zajedno s Big Benom zvonile su 3 minute i označile posljednje odbrojavanje do početka ceremonije otvaranja na stadionu u Olimpijskom parku Stratford.

U sklopu Olimpijskog sela uređen je pastoralni centar pod nazivom  "Interfaith center" s bogoštovnim prostorima za pet najvećih svjetskih religija - kršćanstvo, islam, hinduizam, budizam i židovstvo. Za sportaše se brine dvjestotinjak svećenika, odnosno vjerskih službenika.

Izvor: Laudato
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!