"Nositelji Mira" - u kampu za mir sudjelovalo 60 mladih

U nedjelju 12. kolovoza, završen je Ljetni kamp Mira – Friedensweg. Kamp se u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i župe sv. Obitelji – Kamen iz Njemačke održao u razdoblju od 28. srpnja do 12. kolovoza u dvorištu župe Uznesenje BDM na Stupu u Sarajevu. Pod geslom „go4peace in Bosnia – Friedensstifter sein“ ili u prijevodu „Nositelji Mira“, ukupno 60 mladih iz Njemačke, Češke i BiH, odnosno Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovalo je u programu kampa.

mladi-kamp2a.jpg
Objavljeno:
 
14.08.2012 00:00

U nedjelju 12. kolovoza, na Međunarodni dan mladih završen je Ljetni kamp Mira – Friedensweg. Kamp se u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i župe sv. Obitelji – Kamen iz Njemačke održao u razdoblju od 28. srpnja do 12. kolovoza u dvorištu župe Uznesenje BDM na Stupu u Sarajevu.

Pod geslom „go4peace in Bosnia – Friedensstifter sein“ ili u prijevodu „Nositelji Mira“, ukupno 60 mladih iz Njemačke, Češke i BiH, odnosno Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovalo je u programu kampa.

Kroz ovaj kamp mladi su šireći poruku mira i ljubavi pokazali svoju živu vjeru i humanost na djelu, pomažući osobama teškog ekonomskog i socijalnog statusa, na način da su im čistili i krečili kuće, uređivali dvorišta i pripremali drva za zimu, a sve to na području župe Stup i Općine Ilidža.
Kroz dva tjedna mladi su nošeni riječima evanđelja vrijedno radili i adaptirali 20 stanova, ofarbali ogradu V Osnovne škole na Ilidži dugačku 350 metara, oslikali dvije slike na zidu KŠC Područna škola na Stupu, a kreativna grupa izvela je prigodan program na večeri druženja sa župljanima.
Posljednji dan kampa mladi su nakon doručka započeli sa pripremama za odlazak svojim domovima, a potom su se svi okupljeni u krugu uz čitanje evanđelja i jutarnji poticaj oprostili i pozdravili jedni sa drugima.

Vlč. Meinolf Wacker zahvalio se svim sudionicima kampa uz želju da evanđelje uvijek nose u svom srcu i šire mir i radost svuda oko sebe i organizacijskom timu na čelu sa ravnateljem Centra dr. Šimom Maršićem. Na kraju se približio najteži dio kampa, odnosno pozdravljanje i rastanak. Na licima mladih mogla se vidjeti i pokoja suza i tuga u očima, jer su se kroz dva tjedna kampa rodila nova prijateljstva između mladih iz Njemačke, Češke i BiH.

„Dugogodišnje održavanje kampa Mira – Friedensweg pokazalo je kako mladi imaju osjećaj za osobe treće životne dobi i upravo njihov angažman tijekom kampa pokazao je kako su spremni preuzeti odgovornost za izgradnju boljeg sutra Bosne i Hercegovine. Zahvalan sam Bogu što suradnja sa vlč. Wackerom nakon 16 godina ide u dobrom smjeru i ima pozitivne učinke na mlade. Njihova žrtva i odricanje su dobar primjer kako živjeti ispunjen kršćanski život i slijediti Isusa Krista. Zahvaljujem župniku župe Uznesenja BDM Stup vlč. Miroslavu Ćavaru, te ostalim donatorima koji su podržali ideju i ciljeve ovoga kampa„ – izjavio je za kraj ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ dr. Maršić.

Izvor: KTA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu