24 zemlje posvetile se Bezgrešnom Srcu Marijinu u Fatimi

Na poticaj Portugalske biskupske konferencije odazvale su se čak 23 zemlje!

12.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
flickr.com
Objavljeno:
 
26.03.2020 15:42

Na svetkovinu Blagovijesti čak 24 zemlje posvetile su se Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu u svetištu Gospe Fatimske u Fatimi, prenosi Catholic News Agency.

Na jučerašnjom slavlju koje je uključivalo molitvu krunice i litanije tražeći od Blažene Djevice Marije da se mole za nevoljnike, biskup i kardinal Antonio Marto obnovio je posvetu Portugala i Španjolske Isusu i Mariji te dodao još dvadeset i dvije druge zemlje.

Ova posveta je svojevrsan odgovor na globalnu pandemiju koronavirusa, a najavila ju je Portugalska biskupska konferencija prošlog tjedna. Ubrzo nakon njihove najave, Španjolska biskupska konferencija zatražila je da se njihova zemlja uvrsti u tu posvetu.

Portugalski biskupi potom su pozvali ostale biskupske konferencije, a odazvale su se: Albanija, Bolivija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovačka, Gvatemala, Mađarska, Indija, Meksiko, Moldavija, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Kenija, Dominikanska Republika, Rumunjska, Tanzanija, Istočni Timor i Zimbabve.

U svojoj najavi Portugalska biskupska konferencija napomenula je da je prije točno 36 godina sveti papa Ivan Pavao II. posvetio cijeli svijet Bezgrešnom Marijinu srcu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu