Adventska duhovna obnova za kršćanske žene

Tema adventske duhovne obnove bila je 'Budnost'.

adventska-duhovna-obnova-zene.jpg
Autor
I. Zrno/Laudato/K.P.
Fotograf
I. Zrno
Objavljeno:
 
08.12.2019 09:21

U subotu, 7. prosinca 2019., večer uoči druge adventske nedjelje, u prostorijama župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik u Srijemskoj Mitrovici organizirana je adventska duhovna obnova za kršćanske žene.

Na inicijativu i poziv čase sestre Anete Raič, okupila se grupa od desetak kršćanskih žena, sa željom da se i na ovaj način duhovno obogate i što je moguće kvalitetnije priprave za duhovnu proslavu Rođenja Gospodinova.

Aktivno sudjelujući u programu duhovne obnove, kršćanske su žene razmišljale na temu: "Budnost". Budnost je, kako je istaknula s. Aneta Raič, jedna od glavnih karakteristika svetog adventskog vremena.

U prvom dijelu duhovne obnove, govorilo se o Adventu kroz povijest, od prvih oblika slavljenja do današnjega oblika, naglašavajući da je Advent uvijek bilo vrijeme priprave.

Drugi dio duhovne obnove usmjerio se na govor o budnosti, kao jednoj od glavnih oznaka adventskog vremena.

- Na budnost nas poziva sam Isus. Današnji čovjek neće imati mira i njegov strah će biti sve veći, ukoliko ne odgovori na Isusov poziv na budnost. Kao uzor kršćanske budnosti, primjer nam je sveti Andrija, apostol. On nam je slika budnog apostola, koji se ne uzda u svoju snagu, nego u moć Isusove prisutnosti. Stoga nam je uzor u neprestanoj budnosti – bdjeti u Gospodinu i s Gospodinom - poručila je s. Aneta okupljenim ženama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!