Biskupi u Hong Kongu zabranili Mise na neko vrijeme iz straha širenja virusa

Biskupija je najavila obustavu javnih misa nedjeljom i radnim danom od 15. do 28. veljače te je otkazala liturgiju za Pepelnicu koja označava početak korizmenog vremena.

2.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
14.02.2020 11:28

Katolička biskupija u Hong Kongu izdala je priopćenje u kojem su vjernici oslobođeni odlaska na svetu Misu kako bi se izbjegla javna okupljanja i zaustavilo širenje korona virusa.

Biskupija je najavila obustavu javnih misa nedjeljom i radnim danom od 15. do 28. veljače te je otkazala liturgiju za Pepelnicu koja označava početak korizmenog vremena.

Kardinal John Tong, apostolski administrator Hong Konga, žalostan je zbog spomenute odluke, ali je rekao da je odluka donesena jer će sljedeća dva tjedna biti presudno vrijeme za suzbijanje epidemije.

Hongkonška biskupija omogućit će vjernicima prijenos Mise uživo kako bi ljudi mogli barem duhovno sudjelovati i pričestiti se na Misi.

Država Hong Kong do sada je izvijestila o 50 osoba zaraženih korona virusom, dok su stotine pod samoizolacijom ili promatranjem.

- To je snažna mjera i svi su prilično iznenađeni, ali zahvaljujući društvenim medijima svi su svjesni mjere opreza i potrebe tako da brzo reagiraju kako bi slijedili upute Biskupije - rekao je francuski misionar p. Nicolas de Francqueville za vatikanski radio, a prenosi Vatican News.

De Francqueville je nadodao kako će u nedjelju izložiti Presveti oltarski sakrament od 10 do 14 sati za mogućnost klanjanja, dok će crkve svakako biti otvorene ukoliko se netko želi doći i pomoliti.

Francuski svećenik zaključio je izjavu izrazivši nadu da u ovoj krizi ne mislimo samo na opasnost i strah, već da se možemo pouzdati i u Gospodina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu