Caritas Sarajevo poziva na adventsku akciju za braću Lovrić

Pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu, a riječ je o pomoći braći Iliji i Juri Lovrić za izgradnju njihove obiteljske kuće.

5.jpg
Autor
caritas-sarajevo.ba/laudato.hr/D.R.
Fotograf
caritas-sarajevo.ba
Objavljeno:
 
19.11.2019 13:10

U ponedjeljak, 18. studenog 2019., Caritas Vrhbosanske nadbiskupije objavio je kako ovogodišnju dobrotvornu adventsku akciju organizira u suradnji sa župom Prozor i Civilnom zaštitom Općine Prozor-Rama. Pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu, a riječ je o pomoći braći Iliji i Juri Lovrić za izgradnju njihove obiteljske kuće.

Direktor Caritasa VN dr. sc. vlč. Mirko Šimić u pismu objavljenom na stranicama Caritasa Sarajevo ističe da su braća Lovrić prognanici koji su u vihoru rata s pokojnim ocem Vinkom doselili u Prozor.

- Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u jako lošim uvjetima. Poslije smrti oca Vinka, koji je bio teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt u kojem su uvjeti stanovanja također izrazito loši - stoji u pismu.

- Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija. Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbila civilna zaštita te benevolentni pojedinci iz Prozora i okolice. Općina Prozor-Rama je prije nekoliko godina u naselju Krče ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija, ali nije dovršena. Predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja.

- Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Civilna zaštita općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom. Molimo vas da nam stoga pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću Lovrić. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji. - navodi vlč. Šimić.

- Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (brojevi računa mogu se pronaći OVDJE). Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite: Pomoć za braću Lovrić. Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (www.caritas-sarajevo.ba). Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu. Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju - stoji na kraju objave.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!