Crna Gora uvela neradne nedjelje, 'neposlušnima' prijeti kazna

Uprava za inspekcijske poslove objavila je da će prva neradna nedjelja biti 20. listopada.

3.jpg
Autor
investitor.me/laudato.hr/D.R.
Fotograf
maxpixel.net
Objavljeno:
 
10.10.2019 15:36

U Crnoj Gori 13. listopada bit će posljednja radna nedjelja za trgovce u toj državi, nakon što je vlada donijela zakon o neradnoj nedjelji.

Uprava za inspekcijske poslove objavila je da će prva neradna nedjelja biti 20. listopada, prenosi Investitor.

Iz inspekcije su pozvali na poštovanje zadane odredbe kako bi se izbjegle novčane kazne. U suprotnom bi trgovac koji otvori radnju u nedjelju mogao platiti od 1.000 do 10.000 eura. U najgorem slučaju može ga se kazniti trajnim zatvaranjem objekta.

Time se zabranjuje trgovina na veliko i trgovina na malo nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, osim izuzetaka koje čine ljekarne, pekare, benzinske stanice, trgovine pogrebnih oprema i slično.

Kako izvještava Investitor.me, nedjeljom će moći raditi tržnice sa štandovima, objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i trajektnih luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmovi i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela te skladištima za trgovinu na veliko.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu