Čudo koje je papu Franju 'natjeralo' na kanonizaciju Johna Newmana

Čudo Melisse Villalobos iz Chicaga pomoglo je pri odluci za kanonizaciju kardinala.

curka.jpg
Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Catholicregister
Objavljeno:
 
12.11.2021 09:05

 

Opće je poznato da u postupku proglašenja svetim nekog blaženika mora postojati nekoliko priznatih čuda po njegovu zagovoru. Jedno od takvih koje je pomoglo pri odluci za kanonizaciju kardinala Johna Henryja Newmana jest čudo Melisse Villalobos iz Chicaga.

– Moj je muž jednom donio nekoliko svetih sličica sa slikom kardinala Newmana. Ja sam jednu stavila u našu sobu i jednu u obiteljsku sobu. Svaki put kad bih prolazila pored sličice, izmolila bih kratku molitvu za obitelj, a s vremenom sam mu se počela moliti sve češće – prepričava Villalobos, inače majka sedmero djece.

Njezine molitve uslišale su se u svibnju 2013. godine kada je počela krvariti u prvom tromjesečju trudnoće. Tada je imala četvero djece, a zadnja trudnoća završila je spontanim pobačajem.

– Bila sam na ultrazvuku i doktor mi je rekao da je posteljica djelomično odvojena od maternice, tako da je u posteljici postojala rupa kroz koju je tekla krv – ispričala je.

To je dovelo do hematoma koji je bio dva i pol puta veći od djeteta. Zbog toga je trebala ležati i odmarati se, a s četvero djece i mužem koji je radio to se činilo nemogućim. Da stvar bude gora, doktor je rekao da Melissina trudnoća vjerojatno ne će izdržati do kraja ili će biti prisiljena na raniji porod.

– U to vrijeme moj je muž trebao ići na poslovni put. Jutro kad je otišao probudila sam se u krevetu prepunom krvi. Nisam htjela nazvati hitnu pomoć jer nisam znala tko će čuvati djecu ako me odvedu u bolnicu – rekla je.

Melissa je odlučila napraviti svojoj djeci doručak, a onda se pokušala popeti uz stube.

– Počela sam krvariti još više, a od slabosti sam se srušila u kupaonici. Tada sam htjela nazvati hitnu pomoć, ali nisam imala mobitel. Nadala sam se da će me netko od djece naći, a nisam se htjela zaderati jer sam znala da će naprezanje izazvati veće krvarenje – rekla je Melissa.

Međutim, vladala je tišina. Djeca su bila mirna. Razmišljajući o boli i nerođenom djetetu, te zabrinuta zbog tišine djece, zavapila je molitvom.

– Tada sam rekla: 'Kardinale Newmanu, molim te, učini da krvarenje prestane!' To su bile moje riječi. I čim sam ih izgovorila, krvarenje je prestalo. Vidjevši da je krv prestala, zahvalila sam mu, a onda je miris ruža ispunio kupaonicu. Bio je to najljepši miris ruža! – istaknula je Melissa.

To popodne Melissino ozdravljenje potvrđeno je ultrazvukom. Doktor joj je rekao da je sve u redu i da je rupa u posteljici nestala. Pola godine kasnije rodila se mala Gemma, živa i potpuno zdrava.

Melissa je izjavila da je čekala rođenje djeteta kako bi prijavila doživljeno čudo. Nadbiskupija u Chicagu provela je istraživanje te potom proslijedila slučaj Vatikanu, koji je čudo priznao 13. veljače ove godine.

– Izliječena sam posredovanjem Newmana kako bih mogla nastaviti običan život, ali u isto vrijeme i posvećena njemu, a osobito Bogu i Crkvi – rekla je Melissa.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu