Duh Asiza: o islamu

Isusovac, profesor, otac Felix Körner akademski je stručnjak, a njegovo područje istraživanja je islam kojega je iz prve ruke upoznao živeći u Turskoj.

felix.jpg
Objavljeno:
 
25.10.2011 00:00
Isusovac, profesor, otac Felix Körner akademski je stručnjak, a njegovo područje istraživanja je islam kojega je iz prve ruke upoznao živeći u Turskoj. Ondje je proveo vrijeme u dijalogu s muslimanskim teolozima u cilju građenja mostova između kršćana i Muslimana, radeći na pomirbi i poboljšanju međusobnog razumijevanja, donosi Vatikanski radio.  

Danas profesor Kőrner predaje „Teologiju religija“ na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, a inspiracija za predavanje dolazi mu iz osobnog iskustva u međureligijskom dijalogu.

U središtu njegovog predavanja nalazi se kršćansko i katoličko učenje, ali istodobno ohrabruje studente da uče od drugih religija.

Novinarka Vatikanskog radija Veronica Scarisbrick razgovarala je s profesorom o. Felixom Körnerom u povodu skorašnjeg susretu u Asizu pod nazivom „Hodočasnici istine, hodočasnici mira“ koji će se održati 27. listopada, a na kojem će s Benediktom XVI. sudjelovati  tri stotine predstavnika drugih religija. To je dan za promišljanje, dijalog i molitvu za mir i pravdu u svijetu.

Tim danom se obilježava četvrtina stoljeća kada su se 1986. na poziv Ivana Pavla II. u Asizu susreli predstavnici drugih religija kako bi molili za mir i pravdu.

Izvor: Vatikanski radio 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!