Festival australske katoličke mladeži

Australska crkva najavila je veliko nacionalno okupljanje – Festival australske katoličke mladeži koji će se održati u Melbourneu od 5. do 7. prosinca 2013. Očekuje se da će Festival okupiti oko 4.000 mladih u dobi od 13 do 25 godina, a biskup Anthony C. Fisher je podsjetio kako takav događaj planiraju još od dolaska pape Benedikta XVI. na Svjetski dan mladih u Sydneyju 2008. godine.

Melbourne2.jpg
Objavljeno:
 
31.07.2012 00:00

Australska crkva najavila je veliko nacionalno okupljanje – Festival australske katoličke mladeži koji će se održati u Melbourneu od 5. do 7. prosinca 2013.

Biskup Anthony C. Fisher istaknuo je kako se tim festivalom želi omogućiti mladima susret s Kristom kroz Katoličku crkvu na način da crkveni vođe saslušaju i bolje se povežu s mladima i temama koje ih zanimaju.

Očekuje se da će Festival okupiti oko 4.000 mladih Australaca u dobi od 13 do 25 godina, a biskup Fisher je podsjetio kako takav događaj planiraju još od dolaska pape Benedikta XVI. na Svjetski dan mladih u Sydneyju 2008.

Festival u prosincu 2013. bit će uzbudljivo okupljanje mladih koje će pratiti glazba, razgovor, molitva i izložbe.

Nadbiskup Melbournea Denis J. Hart, predsjednik tamošnje Biskupske konferencije, rekao je kako očekuje hodočasnike iz cijele zemlje te da se raduje susretu i razgovoru s njima.

Detalji će biti objavljeni 21. rujna o.g..

Izvor: EWTN

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu