Fra Nikola u New Yorku: Uzdamo se u Božju pomoć

Prema našim dosadašnjim saznanjima, nitko od naših župljana nije smrtno stradao. Neki su morali napustiti svoje domove radi plimnog vala... Nadamo se da je najgore iza nas i u svakoj se situaciji uzdamo u Božju pomoć, ostajući u molitvi i mislima povezani s domovinom", rekao je za IKA-u fra Nikola Pašalić, voditelj Hrvatske katoličke župe sv. Ćirila i Metoda u New Yorku.

ny-sandy2.jpg
Objavljeno:
 
31.10.2012 00:00

Istočnu obalu Sjedinjenih Država te New York i okolicu pogodilo je nevrijeme golemih razmjera nezapamćeno još od davnih tridesetih godina prošloga stoljeća. Tim je povodom izjavu za IKA-u dao fra Nikola Pašalić, voditelj Hrvatske katoličke župe sv. Ćirila i Metoda u New Yorku.

"Kako naši župljani žive na širem području New Yorka i okolice, velik broj njih ostao je bez električne energije, a time i bez mogućnosti komuniciranja sa svojim bližnjima, kako ovdje u Americi - tako i u domovini. Prema našim dosadašnjim saznanjima, nitko od naših župljana nije smrtno stradao. Neki su morali napustiti svoje domove radi plimnog vala, a dijelovi Manhattana ostali su također bez električne energije zbog vodene bujice pod kojom je eksplodirala jedna od trafostanica na 14. ulici. Svi tuneli i svi mostovi u gradu zatvoreni su za gradski promet, no ostaju otvoreni za vozila Hitne pomoći, policije i vatrogasaca. Javni gradski prijevoz je prekinut i vjerojatno će trebati nekoliko dana da se sve vrati u normalno stanje. Nadamo se da je najgore iza nas i u svakoj se situaciji uzdamo u Božju pomoć, ostajući u molitvi i mislima povezani s domovinom", istaknuo je fra Nikola.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!