[VIDEO] Franjevke moraju ukinuti 140 godina staru tradiciju cjelodnevnog klanjanja

Broj redovnica se dramatično smanjio u posljednjih nekoliko desetljeća pa su za nastavak dugogodišnje tradicije pomagali laici.

7.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
churchpop.com
Objavljeno:
 
06.02.2020 17:32

Franjevke od vječnog klanjanja iz američkog La Crossea ovog mjeseca završit će svoju dugogodišnju tradiciju neprestanog klanjanja pred Presvetim.

Franjevke ovog reda započele su sa cjelodnevnim klanjanjem davne 1878. godine. Požari, poplave i brojne epidemije nisu spriječile da se redovnice u ovom samostanu neprestano klanjaju Bogu više od 140 godina, prenosi Church pop.

Umjesto 24 sata dnevno, franjevke su najavile da će moliti 16 sati dnevno - od 6:00 ​​do 22:00 sata. Pojašnjeno je kako će ime njihovog reda ostati isto zbog tradicije te da će redovnice i drugi vjernici nastaviti s 'vječnim' klanjanjem, iako će biti prekinuto na neko vrijeme.

Church pop već je o njima pisao 2016. godine kada su izvjestili da su redovnice donijele neke promjene kako bi mogle nastaviti s rasporedom klanjanja. Broj redovnica se dramatično smanjio u posljednjih nekoliko desetljeća pa su za nastavak dugogodišnje tradicije pomagali laici.

- Posljednjih nekoliko godina proučavali smo budućnost naše prakse. Rastući u spoznaji kako možemo krenuti naprijed istovremeno smo morale priznati da je potrebno prekinuti klanjanje u noćnim satima“, rekao je opatica Eileen McKenzie.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu