Hrvatska katolička misija u Hanau oprostila se od mladog Davida

Hrvatska katolička misija u Hanau pred više od tisuću vjernika i prijatelja oprostila se od prerano preminulog mladog Hrvata dvadesetdvogodišnjeg Davida Šuška.

david.jpg
Autor
Z. Paškov
Fotograf
Z. Paškov
Objavljeno:
 
11.02.2019 15:31

Bio je to pogreb kakav se još nije vidio među Hrvatima  u ovom njemačkom prijateljskom gradu gdje Hrvatska katolička misija djeluje više od 45 godina. Posebno dirljivom propovijedi od Davida su se sa oltara njemačke mjesne crkve St. Josef opraštali: fra Ivan Kovačević, voditelj Hrvatske katoličke župe Hanau, vlč. Mario Lukeš i fra Mladen Sesar, koji su tješili ožalošćenu Davidovu obitelj, majku Mariju, oca Ivana, te sestre Gabrielu i Miju.

Bol, tuga, nevjerica i suze bili su u očima svih koji su nazočili posljednjem ispraćaju. Svi oni koji su  poznavali mladog  Davida, aktivnog člana Hrvatske katoličke misije u Hanau u dubokoj žalosti kažu, kako je  otišao širokobriješki anđeo, odličan učenik i svestrani talent, vrsni mladi nogometaš i savijesan čovjek, od kojega su  čak i stariji mogli učiti s koliko je ljubavi volio ljude i bio savijesan mladi čovjek pun optimizma i životnih planova. Nažalost oni se neće ostvariti jer teška bolest bila je jača, pa mu i za života nije dozvolila da upiše studij na koji je toliko silno želio krenuti.

Svega toga u svojoj propovijedi sa oltara crkve St. Josef prisjetio se i voditelj Hrvatske katoličke misije Hanau, fra Ivan Kovačević.
              
Uzoran učenik i omiljen kolega
Teška bolest istrgla ga je iz najljepših godina života. Bio je mladić kojega su svi voljeli. Upoznali smo se kada je postao prvopričesnik u našoj misiji. Kasnije je izrastao u  uzornog  mladića, učenika, nogometaša i prijatelja omiljenog kod svojih kolega i kolegica, te sudjelovao u svim aktivnostima Hrvatske katoličke misije u Hanau.

Njegova smrt sve nas je jako potresla posebice njegovu obitelj za koju molimo Gospodina da im podari snage i utjehe za izdržati ovaj veliki gubitak, jer za roditelje nema ništa teže u životu nego kada trebaju sahraniti vlastito dijete. Ovo je do sada najveći sprovod koji se dogodio u našoj misiji da tako veliki broj ljudi dođe oprostiti od pokojnika. Želim se zahvaliti svim članovima naše misije i svim dobrim ljudima koji su u ovim teškim trenucima uz obitelj  Šušak, kazao je fra Ivan Kovačević, opraštajući se od Davida.

Mnoštvo mladih iz Hanau i okolnih gradova koji su poznavali Davida došlo se od njega oprostiti  kiteći njegov grob sa vijencima i prekrasnim buketima cvijeća, jer kako kažu, veliki je to gubitak .
Nakon pogreba tužno druženje i sjećanje na Davida nastavljeno je u dvorani restorana "Midas Limes Forum" u Grosskrotzenburgu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!