„IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ ganuo hrvatsku zajednicu u New Yorku

Nakon Chicaga, Laudatov dokumentarni film „IN ODIUM FIDEI – Iz mržnje prema vjeri“ prikazan je u New Yorku gdje je do suza ganuo hrvatsku zajednicu koja se na projekciju okupila u nedjelju, 15. ožujka u okviru svojih uobičajenih susreta.

photo-2.JPG
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
15.03.2015 21:09

Laudatov film scenaristice i redateljice Nade Prkačin prikazan je u Župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u hrvatskoj zajednici koju vode hercegovački fratri, sunarodnjaci 66 fratara ubijenih za vrijeme Drugog svjetskog rata i poraća o kojima film govori.

Na projekciji je bila prisutna i generalna konzulica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Spomenka Cek.
 
Prije projekcije, govorio je župnik i promotor duhovnih zvanja fra Nikola Pašalić, koji je spomenuo kako se projekcija održava u istom prostoru gdje je prošle nedjelje ovu hrvatsku zajednicu posjetila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u sklopu svog radnog posjeta New Yorku.
 
Najdirljiviji trenutak projekcije bio je kada su, na jednoj od posljednjih scena filma koja prikazuje okupljenu hercegovačku zajednicu na mjestu smaknuća franjevaca dok se pjeva hrvatska himna, svi u dvorani i sami zapjevali: „Dok mu mrtve grobak krije, dok mu živo srce bije!“
 
Okupljenima se obratila i zahvalila na dobrodošlici producentica filma i direktorica Laudata, gospođa Ksenija Abramović. Kratko je predstavila film kao jedan od projekata Laudato obiteljske televizije koja je u jeku priprema za početak emitiranja, a obraćanje je zaključila riječima pjesme A.G. Matoša: „Hajdemo zajedno ponijeti teški križ cijele jedne nacije 'jer dok je srca, bit' će i Kroacije'“, pozivajući sve prisutne da podrže veliki projekt televizije.

Sljedeće prikazivanje filma „In oduim fidei“ bit će u iduće nedjelje, 22. ožujka u Norvalu, također u hrvatskoj zajednici koju vode hercegovački franjevci, a nakon toga u Bosni i Hercegovini odnosno 25.3. u Posušju, 26.3. u Širokom Brijegu, 27.3. u Gorici te 28.3. u Međugorju.

pobijeni.info
bljesak.info
ika.hr
hrsvijet.net
glasbrtotnja.net
ljportal.com
posusje.net
misija.slobodnadalmacija.hr
akademija-art.hr
ljubuski.biz
kupreskiradio.comx
hic.hr
kamenjar.com
croexpress.eu
dnevno.ba
radiosirokibrijeg.com
hercegovina.info
prvi.tv
tomislavcity.com
Hrvatski radio, NY
croatianchronicle.com
Glas slobodne Hrvatske u New Yorku
 

Fotogalerija
photo (1)
photo 1
photo 3
photo

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: