Intervju s kardinalom Pellom: Molitva mi je dala snagu

Australijski kardinal George Pell od jučer je glavna vijest svih vjerskih portala.

2.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
08.04.2020 12:12

On je nakon više od 14 mjeseci pritvora te još dužeg sudskog procesa oslobođen svih optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetne djece.

Ubrzo nakon puštanja iz zatvora, kardinal je u intervjuu za Catholic News Agency istaknuo da je vjerovao da će biti oslobođen, ali da nije htio biti previše optimističan. Jučerašnja konačna presuda ipak je bila u korist onoga što je vjerovao.

- Odluku suda dočekao sam na televizijskim vijestima u svojoj zatvorskoj ćeliji. Prvo sam čuo da mogu izaći iz pritvora, a zatim da su presude ukinute. Bio sam oduševljen! - kazao je Pell.

Ta vijest nije samo njega obradovala. Radovali su se mnogi katolici diljem svijeta, pa čak i trojica njegovih 'cimera' koji su izrazili oduševljenje zbog presude o Pellu.

- Ono čemu se posebno radujem jest slaviti Misu. Dugo je prošlo otkad sam je zadnji put slavio. To je veliki blagoslov - istaknuo je Pell.

Prisjetio se kako je svoje vrijeme u zatvoru shvatio kao 'povlačenje' iz svijeta, kao vrijeme za razmišljanje, pisanje i prije svega molitvu.

- Molitva mi je bila veliki izvor snage kroz svo to vrijeme, uključujući i molitve drugih za mene. Neizmjerno sam zahvalna svim ljudima koji su molili za mene i pomogli mi u ovom doista zahtjevnom vremenu - rekao je Pell dodavši da je tijekom boravka u pritvoru dobio veliki broj pisama ohrabrenja.

Dok se prilagođava životu slobodnog čovjeka i priprema za Veliki tjedan, ne razmišlja o prošlome pa je još jednom istaknuo kako ne zamjera svom tužitelju.

- Veliki tjedan je očito najvažnije vrijeme u našoj Crkvi, tako da sam posebno zadovoljan što je ova odluka došla u to vrijeme. Središnji dio naše vjere za mene će ove godine biti još posebniji - zaključio je Pell.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu