Jednostavnost među mladim kršćanima i muslimanima u Taizéu

Dvodnevni susret bio je posvećen Deklaraciji o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, a razgovaralo se i o gostoprimstvu.

47.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
29.08.2019 18:32

Mladi između 18 i 35 godina prošlog su vikenda sudjelovali na susretu prijateljstva između mladih kršćana i muslimana, koji se održao u Taizéu.

Prvi dan susreta bio je posvećen Deklaraciji o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, koju su tom prilikom predstavili imam Mohamed-Soyir Bajrafil iz Pariza i svećenik Christian Delorme iz Lyona, nakon čega je održana rasprava.

Drugi dan susreta bio je posvećen temi gostoprimstva, te su jutarnji program također vodili jedan imam i jedan katolički svećenik. I u petak i u subotu su, u popodnevnim satima, održane radionice o različitim iskustvima dijaloga i prijateljstva iz raznih dijelova svijeta, primjerice iz Europe, Libanona, Senegala i Bangladeša.

Na susretu je sudjelovao i Federico Rossi, koji je izjavio kao je 'jednostavnost' ključna riječ koja opisuje te dane suživota mladih muslimana i kršćana. Riječ je o jednostavnosti koja iznenađuje zato što je postala neuobičajena u ozračju koje prožima suvremene međunarodne odnose.

- Dani nam u Taizéu pomažu da gledamo na ono bitno, te da shvatimo kako među nama ima više sličnosti nego razlika - kazao je volonter Rossi, piše Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!